joi, 28 martie, 2024

Ludovic Orban, despre salarii dupa discutia cu oficialii BNR:Avem cea mai mare evaziune fiscala

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban a discutat cu guvernatorul Isărescu despre îngheţarea salariilor pentru a menţine în limite deficitul bugetar.

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă a vorbit cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre posibilitatea îngheţării salariilor, că discuţiile au vizat menţinerea în limite rezonabile a deficitului bugetar.

Întrebat de jurnaliști, după întâlnirea de vineri cu guvernatorul Băncii Naționale, despre posibilitatea înghețării salariilor, premierul Ludovic Orban a spus că discuțiile au vizat menținerea în limite rezonabile a deficitului bugetar.

Ludovic Orban a răspuns: „Evident că discuția pe care am avut-o este o discuție legată de a menține în limite cât mai rezonabile deficitul bugetar”, alături de găsirea unor soluții fiscale, care se răgăsesc și în programul de guvernare al PNL.

„Se mai îndoiește cineva că deficitul va depăși 3%? Vom discuta la Comisia Europeană, vom explica ce plan de redresare avem. Am convingerea că vor înțelege situația. Relația pe care o avem cu președintele noii Comisii Europene este una de încredere, vom colabora astfel încât România să aibă parte de un tratament corect”, a adăugat șeful PNL.

Premierul a mai spus că vrea îmbunătățirea colectării, precizând că nu este posibil să avem un nivel așa mic de colectare, comparativ cu alte state europene.

„Nu e admisibil ca în România să colectăm 27 și ceva la sută din PIB. Uitați-vă la toate celalte țări europene în care practic veniturile bugetului sunt de la minim 31-32% din PIB. Avem cea mai mare evaziune fiscală, mai ales pe TVA. Și îmbunătățirea colectării reprezintă un obiectiv realizabil”, a mai susținut Ludovic Orban.

Premierul a explicat că reducerea cheltuielilor presupune o restructurare a aparatului administrativ, prin reducerea aparatului administrativ, a numărului de secretari de stat.

„Anul 2019, pe primele 9 luni a avut cea mai mai mare crește de cheltuieli cu personalul, care sunt peste 26% , 27 %. Asta înseamnă restructurare aparatul administrativ, care să fie conforme cu viziunea asupra modului în care trebuie să funcționeze optim fiecare instituție”, a susținut șeful executivului.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a afirmat, vineri, că ar putea fi luată în calcul îngheţarea salariilor pentru menţinerea deficitului bugetar. În replică, guvernatorul Băncii Naţionale i-a spus să ia astfel de măsuri atunci când va fi el ministru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img