joi, 25 aprilie, 2024

Ludovic Orban: Imi cer scuze fata de cei cu nunti, botezuri, dar trebuie sa punem degetul pe rana / VIDEO

Distribuie:

Publicat:

 

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la B1TV, că petrecerile private au fost principala cauza de transmitere a coronavirusului.

„Îmi cer scuze față de cei cu nunți, botezuri, dar trebuie să punem degetul pe rană. Nu s-au respectat regulile. Am descoperit nunți de 400 de persoane. Aici organizatorii si nuntasii nu au tinut cont de reguli”, a spus Ludovic Orban.

„În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private”, a mai spus premierul.

El a catalogat petrecerile filmate în Centrul Vechi al Capitalei drept „pur şi simplu o sfidare a restricţiilor” şi a arătat că în mod normal Poliţia Locală ar trebui să aibă echipaj în permanenţă în Centrul Vechi şi să patruleze permanent în toate zonele în care există riscul de formare a unor aglomerări.

În ceea ce priveşte alegerile, Orban a arătat că în 3300 de localităţi, după scrutin, s-au făcut „petreceri spontane în care au participat zeci şi sute de oameni” care au cântat, au scandat şi unde nu s-a respectat măsura de distanţare fizică.

Ludovic Orban a mai afirmat că s-a întâlnit cu numeroase persoane şi că nu s-a infectat, pentru că a respectat regulile de protecţie şi a purtat masca de protecţie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img