joi, 18 aprilie, 2024

Ludovic Orban preconizeaza prelungirea starii de alerta: ‘Dupa numarul de cazuri…’

Distribuie:

Publicat:

Premierul României, Ludovic Orban, anunță că situația din ultimele zile  l-ar determina să prelungească starea de alertă. Ar fi pentru a treia oară când România ar rămâne în starea de alertă.

„După numărul de cazuri din ultimele zile, dacă astăzi ar trebui să iau decizia cu privire la prelungirea stării de alertă pentru mâine, aş propune prelungirea stării de alertă şi aş decide prelungirea stării de alertă. Vedem până în data de 15 care va fi evoluţia. Rămân totuşi încrezător, optimist, fac din nou apel la oameni să nu asculte glasurile de sirenă ale celor care le spun să nu respecte regulile, care îi instigă efectiv să nu se ferească de acest pericol care există. În măsura în care un număr mare de oameni vor respecta regulile, riscul de infectare se va reduce şi numărul de cazuri se va reduce.", a precizat Ludovic Orban, în direct la Digi24, în cadrul unui interviu.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri dimineață, într-o conferință de presă, că starea de alertă va fi prelungită după 15 iulie, dacă situația o va impune. De asemenea, Nelu Tătaru a spus că în urmă cu trei săptămâni rata de transmitere a coronavirusului era în jur de 0,6-0,7, iar acum ajunge la 1,4.

Potrivit datelor statistice în intervalul 02.07.2020 (10:00) – 03.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img