sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Lumea muzicii clasice primește o nouă lovitură! A murit o celebră mezzosoprană

Distribuie:

Publicat:

Lumea artistică este din nou îngenuncheată, după ce mai pierdut o mare artistă de renume. Aflăm că vineri, 13 mai 2022, a mai plecat dintre noi, la venerabila vârstă de 89 de ani. A fost o voce specială, care a încântat o mulțime de oameni cu piesele sale.

A murit Teresa Berganza

Teresa Berganza a fost una dintre cele mai cunoscute artiste de la noi din lume. Celebra cântăreață a urcat pe cele mai mari scene ale lumii de-a lungul carierei sale și a încântat mai multe generații de oameni. Succesul a fost de partea ei și cu greu s-a despărțit de scenă, abia când sănătatea a pus-o la pământ.

Artista s-a stins din viață pe 13 mai 2022, după cum a anunțat Ministerul spaniol al Culturii. Autoritățile au transmis tragicul anunț pentru a-i informa pe toți cei care au iubit-o și apreciat-o pentru spectacolul pe care îl făcea de fiecare dată pe scenă.

“Cu mare tristeţe aflăm despre dispariţia Teresei Berganza.”, a scris pe Twitter Ministerul spaniol al Culturii.

Premierul Spaniei a vorbit despre mezzosoprană ca despre un adevărat artist de renume. Amintește de aptitudinile ei de bază, cu care a devenit cunoscută și cu care a atras o mulțime de fani.

“O viață întreagă dedicată operei. A fost una dintre marile voci feminine de pe scenele din întreaga lume. Vocea ei, eleganța ei, arta ei vor fi mereu cu noi. Toată dragostea mea pentru familia și cei dragi ai Teresei Berganza.”, a scris Pedro Sanchez, premierul Spaniei.

Teresa Berganza a urcat pe marile scene ale lumii, de la Viena la Milano, precum și la Paris, Londra, New York sau Chicago. A devenit cunoscută de la o vârstă fragedă și a fost protagonista unor spectacole de renume, care au propulsat-o la un nivel înalt.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img