News Flash:

Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", proiectat pe 27 iunie, la Viena

20 Iunie 2014
1772 Vizualizari | 0 Comentarii
Lungmetrajul "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", de Toma Enache, va fi proiectat, in premiera, pe 27 iunie, de la ora 19.00, la Viena, informeaza un Institutul Cultural Roman (ICR) din capitala austriaca.

 Filmul va fi prezentat la cinematograful UCI Kinowelt din Millennium City, Viena.

Premiera din Austria face parte din turneul de promovare a filmului "Nu sunt faimos, dar sunt aroman", turneu ce a debutat in Statele Unite ale Americii cu ecranizari in Washington DC (29 mai), Charlotte (31 mai), New York (4 si 5 iunie), Fairfield (7 iunie) si Los Angeles (10 iunie). Toate ecranizarile au fost organizate in parteneriat cu Institutul Cultural Roman de la New York.

"Nu sunt faimos, dar sunt aroman" este un film romanesc de comedie si drama romantica din anul 2013. Este primul film romanesc realizat in limba aromana si prezinta povestea lui Toni Caramusat, un regizor faimos, fascinat de ideea ca ar putea descoperi un al 13-lea adevar absolut despre aromani si originile lor.

Filmul a fost nominalizat, in decembrie 2013, pentru marele premiu al Festivalului International de Film Babel de la Cagliari, desfasurat sub inaltul patronaj al Parlamentului European, unde a obtinut premiul Maestrale Unica, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film.

lungmetrajul toma enache capitala austriaca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049621 (s)