News Flash:

Luni incepe evaluarea nationala

22 Iunie 2014
1424 Vizualizari | 0 Comentarii
De luni, pentru absolventii claselor a VIII-a incep examenele Evaluã- rii Nationale. Acestea vor fi sustinute doar de elevii care doresc sã continue studiile. „Din cei 5.034 de elevi inscrisi in clasa a VIII-a la inceputul anului scolar, au absolvit 4.377 de elevi, un numãr de 414 elevi rãmanand corigenti si alti 159, repetenti. 115 elevi nu au situatia incheiatã si, cel mai probabil, au abandonat scolala.

Din cei care au absolvit, s-au inscris la Evaluarea Nationalã 4.142 de elevi, dintre care 14 provin din seria anterioarã. Ca element de noutate, examenul de anul acesta va fi organizat in toate institutiile de invãtãmant, astfel incat in acest an avem 113 centre de examen. Dacã va fi o cãdere de curent sau de internet, ne-am pãstrat si centrele de comunicare care vor transmite subiectele la institutii. Pe de altã parte, ca si anul trecut, verificarea lucrãrilor se va face tot in centrele de corectare“, a precizat prof. Doru Balan, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui. In ceea ce priveste subiectele, acestea vor avea un nivel mediu de dificultate, cu itemi bine definiti. „Vor fi si elementele de nuantã, pentru a-i diferentia pe elevii care s-au pregãtit foarte bine, mã refer la note de peste 8,50“, a mai precizat prof. Doru Balan.

 Absolvenţii clasei a VIII-a vor începe testarea pe 23 iunie, când este programatã evaluarea la Limba şi literatura romanã, pe 24 iunie vor susţine proba de Limbã maternã tinerii care aparţin minorităţilor naţionale, iar pe 25 iunie, cu toţii, vor participa la ultima probã a Evaluãrii Naţionale – Matematica. Primele rezultate, ca şi eventualele contestaţii, vor fi pe 27 iunie, urmând ca pe 1 iulie sã fie afişate rezultatele finale.

evaluarea national
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010863 (s)