News Flash:

Luni va fi greva japoneza in spitale

14 Octombrie 2013
2320 Vizualizari | 0 Comentarii
greva spitale
Luni, membrii Federatiei "Sanitas" vor intra în greva japoneza, iar cadrele medicale ameninta ca nu se opresc aici, ci se pregatesc de greva generala.

 Presedintele organizatiei "Sanitas" din Vaslui, Daniela Clatinici, a declarat ca lucratorii din sistemul sanitar nu sunt de acord cu masurile de reforma propuse de Ministerul Sanatatii, sunt nemultumiti de salarii si conditiile de lucru. Ea a mai mentionat ca, în sistemul sanitar vasluian, exista un deficit foarte mare de personal, iar cadrele medicale sunt suprasolicitate si platite prost.

 Potrivit calendarului de proteste, înaintea grevei generale, lucratorii din sistem intentioneaza sa declanseze o greva japoneza în perioada 14-16 octombrie, iar pe 2 noiembrie, un miting de protest la Bucuresti. In judetul Vaslui, "Sanitas" intentioneaza sa adune circa 1.600 de semnaturi pana pe 14 octombrie.

 Revendicarile cadrelor medicale sunt urmatoarele: alocarea pentru sistem a minimum 6% din PIB; o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza în sistemul sanitar public si privat; adoptarea unei legi a salarizarii specifica sistemului de sanatate; apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, organizarea unitatilor medicale cu paturi în sistem public astfel încat sa fie asigurate servicii prompte si de calitate pentru pacienti; consultarea reala a Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea acestui domeniu.

Sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1083 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041663 (s)