vineri, 29 martie, 2024

Luptati cu ridurile cu apa de trandafiri

Distribuie:

Publicat:

Ridurile reprezinta semne ale deteriorarii pielii, apar ca rezultat al inaintarii in varsta si pot fi provocate de factori care pot sau nu pot fi controlati. Pe masura ce timpul trece si pielea este afectata, aceasta se regenereaza mai greu. Productia de colagen si elastina scade, muschii din subderma se slabesc si pielea pur si simplu nu-si mai poate reveni.

Iar daca acum esti tanara si acest proces nu te ingrijoreaza, putem sa-ti spunem sfatul specialistilor: e recomandat sa folosim sisteme antirid de ingrijire a tenului incepand cu varsta de 25 de ani. Deja de la aceasta varsta elasticitatea pielii scade iar regenerarea tenului nu se mai produce la fel de usor.

Aplicati pe ochi comprese inmuiate in apa de trandafiri sau lotionati zona in jurul ochilor cu un tampon inmuiat in apa de trandafiri. Se gaseste in farmacii sau magazine naturiste. Se poate pre­para si acasa. Iata o reteta: se iau 6 linguri de petale proaspete de tran­dafiri maruntite cu mana, 3 linguri se pun la macerat in 250 ml de apa, de seara pana dimineata, iar celelalte 3 se infuzeaza 20 de minute in 250 ml apa clocotita. Se stre­coara infu­zia si se a­mes­teca cu cealalta apa, in care pe­talele au stat la macerat. Se pastreaza la frigider.

Aplicati cu ma­saj usor putin ulei de trandafiri seara, inainte de culcare, pe zona din jurul ochilor. Uleiul de trandafiri se poate ob­tine astfel: se umple un borcan cu petale proas­pete sau uscate de trandafiri, usor zdrobite inainte, intre degete. Peste ele se toarna ulei de migdale, cat sa le acopere. Se lasa la macerat 3 saptamani, agitand zil­nic sticla. Se strecoara si se pastreaza in sticle inchise ermetic, in loc ra­coros. R.U.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img