joi, 28 martie, 2024

Lupte crâncene la Bahmut: Rușii susțin că unitățile Wagner avansează

Distribuie:

Publicat:

Lupte intense continuă în jurul orașului Bahmut din estul regiunii Donețk, potrivit relatărilor rusești și ucrainene. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele ruse, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone. În ultimele zile, videoclipurile difuzate pe rețelele de socializare au ilustrat distrugerile imense din Bahmut, unde mii de oameni trăiesc fără curent electric și apă curentă.

Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, numit de Rusia, a declarat luni că forțele ruse sunt acum aproape de a înconjura Bahmut. "Situația din Bahmut rămâne dificilă, dar unitățile noastre, în special unitatea grupului Wagner, avansează cu siguranță", a declarat Pușilin la televiziunea rusă.

Grupul Wagner este un contractor militar privat ai cărui luptători au jucat un rol semnificativ în luptele din Donețk și Lugansk. Ucraina recunoaşte că în zonă au loc ofensive alte trupelor ruse, dar neagă că ar fi pierdut teren.

Statul Major General al armatei ucrainene a declarat luni că "inamicul continuă să își concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive", enumerând aproximativ o jumătate de duzină de așezări în zona Bahmut.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img