vineri, 29 martie, 2024

M.A.I. APROAPE DE TINERI – MAI MULTĂ SIGURANŢĂ

Distribuie:

Publicat:

Întâlnire a tinerilor ATOS (Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni) cu reprezentanţii structurilor M.A.I. Suceava

Promovarea valorilor şi a unui mod de viaţă bazat pe respectarea legii şi a normelor sociale sunt responsabilităţi instituţionale şi comunitare, deopotrivă.

În weekend-urile din ultimele două săptămâni, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor au organizat întâlniri şi activităţi de formare cu tinerii din Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS).

Sub coordonarea preotului Iustinian Cojocaru, peste 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani au avut o întâlniri de mare folos cu reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I) Suceava: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă – Smurd Suceava.

A fost o adevărată desfăşurare de forţe în curtea Bisericii "Sf. Apostoli Petru şi Pavel" din satul Sfântu Ilie, cel mai activ şi bogat în activităţi Centru de Activităţi cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În cadrul cursurilor de educaţie juridică, antiinfracţională şi antivictimală, tinerilor li s-au prezentat reglementări legale legate de modul de aplicare a măsurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice.

Impresionaţi şi foarte atraşi au fost tinerii de dotările pe care le au forţele de ordine şi care le folosesc în activitatea lor: Radar laser TrueCam pentru înregistrarea vitezei de deplasare, aparat etilotest pentru verificarea alcoolemiei, aparat drugtest pentru identificarea şoferilor care conduc sub influenţa substanţelor stupefiante sau cu caracter psihotrop, aparate BodyWornCamera pentru înregistrarea intervenţiilor la eveniment, cătuşe, baston, spray iritant lacrimogen, arme de foc de toate felurile, staţie emisie-recepţie, vestă antiînjunghiere, vestă antiglonţ, autospeciale de intervenţie, aparatul de respiraţie cu aer comprimat, accesorille PSI şi echipamentul complet la intervenţii.

De asemenea, s-au realizat şi prezentări ale ofertei educaţionale a şcolilor de Poliţie, Jandarmi, Pompieri mulţi dintre tineri intenţionând să aibă o carieră în aceste domenii.

La activităţi au fost prezente două echipaje de poliţie de la Serviciul Rutier, o maşină de intervenţie de la Jandarmerie şi două maşini de intervenţie de la I.S.U Suceava.

Şi, pentru ca acţiunea să fie grozavă până la capăt, tinerii au primit informaţii preţioase despre modul de acordare a primului ajutor medical în caz de accident şi regulile de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img