vineri, 29 martie, 2024

Mâncare expirată, vândută pe litoralul românesc. Un fost angajat din stațiunea Costinești, dezvăluri șocante

Distribuie:

Publicat:

Chiar dacă prețurile au explodat, patronii nu țin cont de sănătatea  turiștilor. Un fost angajat de la o terasă din stațiunea Costinești a făcut dezvăluiri șocante despre mâncarea  expirată care este vândută oamenilor. Ce decizie au luat inspectorii  ANPC, după ce au intervenit pentru cercetări, dar și ce atitudine a avut patronul.

Mâncare expirată, vândută la o terasă din stațiunea Costinești

La o terasă din stațiunea Costinești, care este foarte populară, mâncarea se vinde expirată. Inspectorii ANPC au fost șocați să vadă că toată carnea este depozitată în saci, fără termen de valabilitate. Cu atât mai mult, unele alimente nu sunt ținute nici măcar în ambalaje, ci lăsate pe dulap. Ciorba e ținută zile întregi în căldură înainte de a ajunge la clienți.

Fostul angajat al terasei susține că unii clienți care au fost cazați acolo au plecat cu toxiinfecție alimentară, iar unii dintre ei au cerut și banii înapoi, după ce au văzut ce nereguli există. Tânărul a lucrat acolo în această vară și a plecat acasă fără să primească bani pentru zilele muncite.

„Nu am etichetă, nu am absolut nimic. Început de moarte sigură. O să vă arăt câtă marfă este fără etichetă de expirare, da? (…) Au fost persoane, clienţi cazaţi, care au, nu ştiu, au plecat cu toxiinfecţie alimentară, cu probleme. Au cerut banii înapoi şi aşa mai departe”, a mărturisit angajatul, pentru observatornews.ro

Cum a reacționat patronul

Inspectorii ANPC au intervenit să vadă care este situația la terasă. Patronul a fost deranjat de prezență și susținea cu tărie că mâncarea pe care o vinde, deși era ținută în condiții foarte rele, nu „pute”. Cu atât mai mult, în ciuda acuzațiilor care i-au fost aduse, acesta a ținut să specifice că terasa va fi deschisă oricum.

„Da de ce îmi spuneţi mie că pute? Până aici! Aţi vorbit până acum destul! Nu spuneţi că această marfă pute! Nu, nu. Eu vă sfătuiesc să vă calmaţi! Asta nu pute! Înregistrează-l că minte! Minte şi o să se difuzeze peste tot că aşa face cu care le merge. Cu oamenii buni. (…) Da, domne', şi mâine deschidem, că ştim şi noi despre chestiile acestea, sincer vă spun. Da, da, mâine. Şi o să vedeţi că deschidem”, a spus patronul, pentru sursa citată mai sus.

După vizita inspectorilor ANPC, patronul a primit mai multe sancțiuni. Acesta este nevoit să plătească o amendă în valoare de 10 mii de lei pentru curățenia deficitară, 20 de mii de lei pentru practici comerciale înșelătoare și 10 mii de lei pentru obstrucționarea controlului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img