vineri, 29 martie, 2024

Mâncarea ”inteligentă”: Alimentele care cresc capacitatea de concentrare a creierului

Distribuie:

Publicat:

S-a tot vorbit despre importanța alimentației și a suplimentelor alimentare, cum că  pot face totul, de la concentrarea mai intensă la îmbunătățirea memoriei, a atenției și a funcției creierului. Dar chiar funcționează?

Nu se poate nega că, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru îmbătrânește odată cu noi. Vestea bună este că îți poți îmbunătăți șansele de a menține un creier sănătos dacă adaugi alimente și băuturi „inteligente” în dieta ta.

Cofeina te poate face mai alertă

Nu există niciun glonț magic care să mărească IQ-ul sau să te facă mai inteligent – dar anumite substanțe, cum ar fi cofeina, te pot energiza și te pot ajuta să te concentrezi. Găsită în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente, cofeina îți oferă acel inconfundabil impuls de trezire, deși efectele sunt pe termen scurt, potrivit webmd.com. Și cum mai mult înseamnă mai puțin: dacă exagerezi cu cofeina poți deveni agitat.

Zahărul poate spori vigilența

Zahărul este sursa de combustibil preferată de creierul tău – nu zahărul de masă, ci glucoza, pe care corpul tău o procesează din zaharurile și carbohidrații pe care îi consumi. De aceea, un pahar de suc de portocale sau un alt suc de fructe poate oferi un impuls pe termen scurt memoriei, gândirii și capacității mentale.

Dacă ai parte de prea mult zahăr memoria ar putea fi afectată – împreună cu celelalte părți ale organismului. Cosnsumă cu moderație zahărul, deoarece a fost legat de boli de inimă și alte afecțiuni.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img