News Flash:

Macovei cere excluderea lui Ponta din avocatura

14 Ianuarie 2015
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
In urma renuntarii lui Victor Ponta la titlul de "doctor in drept" el pierde diploma in baza caruia a fost acceptat in barou si deci in avocatura fara examen. Astfel argumenteaza europarlamentarul Monica Macovei cererea sa de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, cerere pe care a inaintat-o azi Baroului Bucuresti.

"Cer Baroului Bucuresti sa il excluda pe Ponta din avocatura.

• Ponta a intrat in avocatura fara examen si folosind un titlu “doctor” obtinut prin furt.

Am solicitat astazi Baroului Bucuresti sa il excluda pe Victor Ponta din avocatura, intrucat renuntarea la titlul de “doctor in drept” anuleaza diploma pe baza careia a fost primit fara examen in avocatura.

Daca Ponta vrea sa mai fie avocat vreodata, trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat.

Ponta nu poate renunta la titlul de „doctor” fara sa piarda titlul de conferentiar, fara sa fie exclus din profesia de avocat si fara sa returneze banii castigati prin acest furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat.

Solicitarea pe care i-am adresat-o astazi decanului Baroului Bucuresti:

“In atentia: Baroului Bucuresti

Domnului av. Ion Ilie-Iordachescu, Decanul Baroului Bucuresti

Domnule Decan,

Va solicit sa il excludeti din Baroul Bucuresti pe domnul Victor Viorel Ponta, luand act de faptul ca acesta nu indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, pe care a dobandit-o fara examen, ca titular al diplomei de “doctor in drept”.

Potrivit precizarilor oficiale transmise de Baroul Bucuresti la solicitarea presei, “primirea in profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat in baza dispozitiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numarul 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, modificata prin Legea numarul 255/2004, in vigoare la data solutionarii cererii de primire” (Romania Libera).

Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede ca “(2) la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor in drept”.

Domnul Victor Ponta a notificat in scris, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de “renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti”.

Reamintesc ca Universitatea din Bucuresti a decis, in luna iulie 2012, ca domnul Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, concluziile expertizei stiintifice aratand ca "autorul a plagiat patru surse majore", teza constituind “un plagiat vadit".

Decizia domnului Victor Ponta de a renunta la titlul de doctor in drept anuleaza pe cale de consecinta si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen, potrivit art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea 51/1995. O persoana fara diploma de doctor in drept nu poate fi primita in profesia de avocat fara examen de admitere, asa incat calitatea de avocat a domnului Ponta a incetat.

Pe baza acestor fapte si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti.

Cu consideratie,

Monica Luisa Macovei,

Deputat in Parlamentul European”

SURSA:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1013 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030394 (s)