News Flash:

Macovei ii trimite lui Iohannis o scrisoare cu 10 cerinte.Vezi la ce se refera.

5 Noiembrie 2014
1380 Vizualizari | 0 Comentarii
Monica Macovei, fost candidat la prezidentiale, a declarat, miercuri, ca ii va transmite candidatului ACL Klaus Iohannis o scrisoare cu "10 cerinte minimale" privind "chestiuni de principii", de la justitie si anticoruptie la economie, asteptand din partea acestuia un raspuns semnat pentru a-l vota.

 In scrisoarea adresata lui Klaus Iohannis, Macovei ii cere acestuia, intre altele, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei, sa nu efectueze gratieri individuale "decat pentru oameni aflati in nevoie", sa organizeze, daca va ajunge presedinte, un referendum national in 2015 pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor, ministrilor si a presedintelui, sa garanteze, in privinta politicii externe, pastrarea directiei Romaniei catre vest, continuarea procesului de integrare in UE prin aderarea Romaniei la spatiul Schengen, sa respecte independenta justitiei.

Ea a mentionat ca va trimite scrisoarea catre Klaus Iohannis in cursul serii.

Macovei a mai spus ca nu este vorba de o negociere si ca nu vrea nimic in loc, aratand ca sunt "cerinte minimale" din partea celor care au votat-o privind "chestiuni de principii".

 Monica Macovei a mentionat ca asteapta un raspuns sub forma unei scrisori sau intr-o alta varianta, semnat de Klaus Iohannis si in cazul in care acesta va veni ea ii va acorda votul. Referitor la alegatorii sai, ea a mentionat ca acestia vor decide daca vor fi satisfacuti de acest demers al sau si de eventuala promisiune a lui Iohannis si atunci vor merge la vot.

Macovei a precizat ca ii trimite doar lui Iohannis aceasta scrisoare, nu si lui Victor Ponta, aratand ca nici ea nici electoratul ei nu au asteptari de la acesta.mediafax.romonica macovei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1072 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027421 (s)