News Flash:

Macovei: Ponta este ca un politruc sovietic. Vorbeste ca Ceausescu in 1989, care spunea de legionari

9 Mai 2014
1790 Vizualizari | 0 Comentarii
Europarlamentarul Monica Macovei l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca se comporta ca un "politruc sovietic" folosind termenul de "fascist" la adresa unor intelectuali si ca vorbeste "ca si Ceausescu", care afirma in 1989 ca la Timisoara sunt legionari.

 Intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza faptul ca a devenit tinta adversarilor sai politici, Monica Macovei a spus ca a fost facuta fascista in 2011, la fel cum sunt facuti acum intelectualii de la ICR.

"Am fost facuta si fascista in 2011, acum sunt facuti fascisti intelectualii tarii de la ICR, ca atata stie Ponta ce inseamna fascist. E ca un politruc sovietic care vorbeste despre oamenii liberi si curajosi in termeni de fascisti sau ca Ceausescu in decembrie 1989 care spunea ca sunt legionari la Timisoara. Despre acuzele mincinoase ale lui PSD si PNL si PC, si Voiculescu, ca denigrez tara, eu spun un singur lucru. Eu denigrez tara, care am adoptat in PE legea confiscarii averilor infractorilor sau PSD, PNL, Voiculescu care apara toti coruptii si hotii care fura din banii publici? Sa judece lumea cine serveste Romania", a spus Macovei.

Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre prim-ministru, pe de o parte, si presedintele Romaniei, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

 In sesizarea adresata Curtii Constitutionale de presedintele Traian Basescu se spune ca premierul Victor Ponta a refuzat nemotivat sa contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihaies si Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.

Ulterior, Victor Ponta a spus ca nu poate contrasemna pentru decorarea "unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici", iar unii dintre ei "au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste" si ca, daca presedintele doreste sa ii decoreze, o poate face, dar nu cu semnatura sa.

"Am doua rezerve: prima rezerva este legata de faptul ca, in baza raportului Curtii de Conturi care a fost transmis mai departe catre toate institutiile competente, conducerea de atunci a ICR, asa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit in mod gresit o multime de fonduri publice, deci sa-i decoram pe cei care au cheltuit prost banii publici sau chiar au deturnat mi se pare un lucru gresit. Si, in al doilea rand, erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru ca, daca va uitati la domnul, e un domn Mihaies (Mircea Mihaies - vicepresedinte ICR in perioada 2005 - 2012), dansul e de extrema dreapta, e un fascist batran asa, ca nu credeam ca mai exista neonazisti in Europa, uite, exista si in Romania. Or eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat gresit bani publici si, pe de alta parte, exprima pozitii impotriva Romaniei. Daca domnul presedinte Basescu doreste sa-i decoreze, sa o faca, dar nu cu semnatura mea", a declarat Victor Ponta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1421 (s) | 34 queries | Mysql time :0.049225 (s)