vineri, 19 aprilie, 2024

MAE, avertizare pentru Grecia: Cod galben de precipitatii si vant

Distribuie:

Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că Agenţia de meteorologie locală a emis un cod galben pentru întreg teritoriul ţării, din cauza unui câmp de aer rece provenit din zona Balcanilor, scrie news.ro.

Potrivit MAE, începând de miercuri, vor avea loc:

– intensificări importante ale vântului, precipitaţii mixte (inclusiv căderi însemnate de zăpadă în zonele de munte) şi cantităţi de precipitaţii peste medie în zona de nord (Macedonia, Sterea, Tracia);

– intensificări ale vântului (gradul 8 pe scara Beaufort, cu viteza vântului de 70-80 km/h) în zona insulelor Ciclade şi a celor din Marea Egee;

– fenomene atmosferice cu descărcări electrice intense în insula Creta, insulele Dodecanese şi partea centrală a R. Elene (regiunile Epir, Sterea vest, Peloponez vest, Tesalia).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi al oficiului consular de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img