joi, 25 aprilie, 2024

MAE, REACTIE la SCANDALUL din Spania! Un restaurant McDonald’s a REFUZAT sa mai serveasca ROMANI

Distribuie:

Publicat:

O nota care ar fi fost postata in vestiarul unui restaurant McDonald’s din Spania cere angajatilor sa nu serveasca romani sau tigani, potrivit unei fotografii publicate pe cel mai mare forum din Spania, Forocoches, potrivit Bugetul.ro.

Intr-o reactie, MAE spune ca a intreprins demersuri oficiale in acest caz prin Consulatul General al Romaniei la Bilbao.

”Consulatul General al Romaniei la Bilbao are in atentie cazul semnalat si a intreprins demersuri pe langa autoritatile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, referitoare la incident.

De asemenea, reprezentantii oficiului consular au solicitat autoritatilor locale demararea unei anchete pentru clarificarea aspectelor semnalate si verificarea informatiilor cu privire la incalcarea dispozitiilor legale referitoare la xenofobie si discriminarea rasiala.

In urma demersurilor intreprinse de oficiul consular, autoritatile spaniole au dat asigurari ca vor actiona in consecinta si vor demara investigatiile necesare.

Consulatul General al Romaniei la Bilbao mentine cazul in atentie, pastreaza legatura cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in limita competentelor legale.”, se arata in replica MAE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img