vineri, 26 aprilie, 2024

Magdalena Serban a contestat daunele morale pe care trebuie sa le plateasca. Iata decizia definitiva

Distribuie:

Publicat:

Magdalena Serban ajunge din nou in fata judecatorilor. Criminala de la metrou se va intalni cu fata care a scapat cu viata din mainile ei, dar si cu apropiatii Alinei, fata impinsa in fata metroului. Condamnata la inchisoare pe viata, Magdalena Serban a contestat daunele morale pe care trebuie sa le plateasca.

Magdalena Serban a luat viata unei tinere pe care nu o cunostea si cu care nu se mai intersectase vreodata, aruncand-o in fata metroului, cu mai putin de doua saptamani pana la Craciunul din 2017. Cand fata s-a agatat disperata cu mainile de marginea peronului, criminala i-a dat cu piciorul in fata. Sfarsitul tinerei a venit in mai putin de 2 secunde, iar scena oribila a fost surprinsa de camerele de supraveghere din statia Dristor.

Cu cateva ore inainte sa o implinga pe Alina Ciucu pe sinele metroului in statia Dristor, Magdalena Serban a incercat sa impinga o alta tanara, Alexandra Costache, spre linia de metrou in statia Costin Georgian, insa aceasta s-a opus si nu a patit nimic.

In mai 2018, Magdalena Serban a fost trimisa in judecata pentru omor calificat si tentativa de omor, fapte pentru care a fost gasita vinovata de Tribunalul Bucuresti, pe 26 octombrie. Instanta a mai stabilit ca Magdalena Serban sa urmeze un tratament medical, pana la insanatosire sau pana la obtinerea unei ameliorari care sa inlature starea de pericol.

In plus, condamnata trebuie sa plateasca 30.000 euro daune morale si 1.200 lei daune materiale catre partea civila Alexandra Costache (fata care a supravietuit) si 30.000 euro daune morale catre partea civila Alexandru Ogra.

O decizie definitiva va fi data de Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorul care a condamnat-o pe Magdalena Serban a aratat ca detentiunea pe viata „este nu numai justificata, dar si necesara pentru protectia membrilor comunitatii, intrucat fapta comisa de aceasta este de o gravitate extrema”.

Magistratul a tinut cont in luarea deciziei si de raportul expertizei psihiatrice, care arata ca Magdalena Serban a avut discernamant cand a comis faptele. Specialistii care au evaluat-o au stabilit ca pe 12 decembrie 2017, cand a impins-o pe Alina Ciucu in fata metroului, a dat dovada de „coerenta si premeditare”, iar comportamentul ulterior faptei „denota capacitate de aparare si de a-si sustine interesele”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img