marți, 16 aprilie, 2024

Mai multe obuze de mortier provenite din Faşia Gaza au vizat sudul Israelului

Distribuie:

Publicat:

Mai multe obuze de mortier provenite din Fâşia Gaza au vizat marţi sudul Israelului, fără a face victime, a anunţat armata israeliană, transmit Reuters, dpa şi AFP.

Un comunicat al armatei israeliene precizează că au fost lansate 25 de obuze care au vizat diferite obiective şi că majoritatea au fost interceptate de sistemul antirachetă Domul de Fier al statului israelian.

Tirurile de marţi au avut loc cu câteva ore înainte de plecarea prevăzută din Fâşia Gaza a unui vapor care, potrivit organizatorilor, va încerca să spargă blocada israeliană impusă de 10 ani acestui teritoriu.

Cel puţin 121 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene de la începutul celor mai recente ciocniri, la 30 martie, în contextul mişcării de protest palestiniene intitulate 'Marele Marş al Întoarcerii'. Manifestanţii cer 'dreptul la întoarcere' pentru refugiaţii palestinieni şi denunţă blocada strictă a Fâşiei Gaza de către Israel. Cea mai sângeroasă zi de protest a fost până acum 14 mai, ziua transferului Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img