vineri, 29 martie, 2024

Mai multi clienti ai unui restaurant s-au infectat cu coronavirus, din cauza aerului conditionat

Distribuie:

Publicat:

Infectati cu coronavirus de la aerul conditionat. Trei familii aparent sănătoase au fost infectate cu coronavirus, în ianuarie, după ce au luat masa într-un restaurant fără ferestre din Guangzhou, China.

Cercetătorii care studiază cazul consideră că aparatul de aer condiționat al restaurantului a suflat picăturile virale ale unei persoane care era asimptomatică mai departe decât ar fi putut merge în mod normal. Nouă persoane din cele trei familii s-au îmbolnăvit mai târziu.

Cercetătorii au descris descoperirile lor într-o cercetare publicată în revista Emerging Infectious Diseases la începutul acestei luni.

Este o perspectivă înspăimântătoare pentru oamenii care încearcă să păstreze o distanță sănătoasă față de ceilalți. Dar, într-o constatare potențial de speranță pentru industria restaurantelor închise, niciunul dintre cei 73 de clienti și opt angajați din restaurant la acea vreme nu s-au îmbolnăvit, au adăugat cercetătorii.

Infectati cu coronavirus de la aerul conditionat

„Pentru a preveni răspândirea virusului în restaurante, vă recomandăm să creșteți distanța dintre mese și să îmbunătățiți ventilația”, au scris aceștia.

Cercetătorii consideră că sursa acestui focar a fost o femeie în vârstă de 63 de ani care nu a prezentat simptome – cum ar fi febră și tuse – până mai târziu. A mers la un spital și a fost testata pozitiv cu COVID-19.

În decurs de două săptămâni, patru dintre rudele ei s-au îmbolnăvit, la fel ca alți cinci meseni din alte două familii, care păreau să nu aibă altă legătură, cu excepția timpului petrecut în restaurant.

Acest lucru i-a surprins pe cercetători, deoarece noul coronavirus este transmis prin picături sau particule grele care nu tind să plutească mai mult de 1 metru, iar familiile stăteau mai departe. Ei au spus că se pare că aerul condiționat ar fi putut imprastia picăturile virale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img