marți, 16 aprilie, 2024

MAI SUNT SPERANȚE PENTRU SPITALUL BARLĂDEAN?

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea locală bârlădeană a încercat să găsească o soluție salvatoare pentru a respecta planul de conformare stabilit de către cei din Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Aceasta a venit sub forma unui spital modular iar propunerea a fost prezentată și celor din Ministerul Sănătății numai că acestia nu au fost de acord. Prin urmare, edilul bârlădean Dumitru Boroș a anunțat că au fost alocați bani pentru realizarea studiului de fezabilitate.

 

La această oră municipalitatea bârlădeană are de rezolvat o mare problemă: mutarea secțiilor Boli Infecțioase, Pneumologie și Psihiatrie din cadrul spitalului bârlădean, astfel încât instituția sanitară să nu fie închisă. Acestea sunt deteriorate și nu respectă legislația în vigoare.

Conform declarațiilor primarului Boroș “s-au făcut niște economii la Programul Operațional Infrastructura Mare, care vor fi trecute la Programul Operațional Sectorial, iar banii vor fi folosiți pentru a se realiza mai multe spitale municipale. Vrem să fim printre primii care vor profita, ca să construim un corp ce va deservi secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Psihiatrie. Această soluție depinde de o decizie de la Bruxelles, pe care o vor lua decidenții în urma unei deplasări a ministrului sănătății. Banii pentru construcție vor fi europeni. Dacă se va decide, suntem și noi acolo, în prima linie. Noul corp de clădire ar urma să aibă 220 de paturi, iar investiția se ridică la circa zece milioane de euro”.

Rămâne de văzut dacă această propunere se va concretiza .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img