joi, 18 aprilie, 2024

Maia Sandu a vorbit cu Ursula von der Leyen despre cooperarea Republicii Moldova cu UE

Distribuie:

Publicat:

Președintele moldovean, Maia Sandu, și șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut o întrevedere în care au vorbit despre cooperarea Republicii Moldova cu UE și despre vaccinuri, potrivit Mediafax.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au avut o întrevedere la Bruxelles. Cei doi lideri politici au vorbit despre integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Am accentuat că pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituții funcționale, puternice și pentru a îmbunătăți situația din țară prin proiecte de cooperare concrete (…) Cetățenii Republicii Moldova s-au convins timp de mulți ani că Uniunea Europeană a fost întotdeauna alături de noi, și în momentele bune, și în momente mai grele. Cooperarea cu UE a adus și aduce în continuare beneficii concrete cetățenilor noștri. Zona de Liber Schimb cu UE a permis mărirea schimburilor comerciale, crearea locurilor de muncă acasă, în țara noastră, și a crescut rezistența Republicii Moldova la șocurile economice atât de ordin intern, cât și de ordin extern. Cooperarea cu UE este esențială pentru țara noastră, atât pe dimensiunea întăririi instituțiilor, cât și pentru a atenua efectele crizei economice”, a anunțat, pe Facebook, Maia Sandu.

Un subiect important al discuției a fost vaccinarea cetățenilor din Republica Moldova.

„Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, a mai dezvăluit Maia Sandu.

Maia Sandu și Ursula von der Leyen au mai vorbit despre modul în care pot fi ajutați fermierii și întreprinzătorii afectați de criza Covid și de secetă, dar și despre lupta anticorupție pe care și-o doresc cetățenii moldoveni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img