vineri, 19 aprilie, 2024

Maicuta medic de familie care ingrijeste 4.000 de pacienti fara sa ceara in schimb un leu si de care nimeni nu pomeneste nimic

Distribuie:

Publicat:

Bolnavii spun despre ea ca le vindeca si sufletele, nu doar trupurile.

Intr-un cabinet din centrul orasului Slobozia, maica Paraschiva primeste zilnic zeci de pacienti. Imbracata in sutana si halat alb, ii consulta cu atentie pe toti. Aceasta femeie a venit impreuna cu fetitele ei care se simteau rau.

Maicuta: Ia respira ! Hai ! Fa asa ! Hai, bravo, mai odata ! Ia spune cum te cheama ?

Pacienta: Maria!

Maicuta: Si cati anisori ai ?

Pacienta: 2!

„Ne-a dat tratament de la dansa. N-aveam bani de reteta, ne dadea si bani de la dansa si cumparam reteta”, a spus mama Mariei.

Maica Paraschiva are 41 de ani, iar cand s-a inscris la medicina era deja in slujba bisericii. A ajuns la Slobozia imediat dupa terminarea facultatii, in 2007.

Maica Paraschiva: Cand am plecat de acasa la manastire, intr-o zi a venit cineva si a zis ar fi bine sa faci medicina.

Reporter: V-ati dorit sa ajungeti medic ?

Maica Paraschiva: La inceput, nu. Dar fiind sub ascultare am zis daca tot mi s-a spus hai sa facem si medicina si sa vedem ce iese si iata ca a iesit un lucru foarte bun.

Multi recunosc ca atunci cand intra in cabinetul ei, raman uimiti. “Cand am intrat prima data, am zis ca am gresit cabinetul si m-am reintors si am vazut ca intr-adevar e medic si am mers pe mana dansei. Iti ridica moralul, iti da o speranta”, a spus Lucretia Cretu, pacienta.

Dupa program, maicuta se intoarce acasa, in chilia manastirii care o gazduieste.

“Avand in vedere ca activitatea mea de cabinet este activa si am foarte multa lume, automat aici ma regasesc si imbinand cele doua, merg mana in mana foarte bine”, a incheiat maicuta.

Maica Paraschiva Cornea are in prezent in jur de 4000 de pacienti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img