News Flash:

“Maidanezii lui Boros” de la Barlad, capturati cu fabuloasa suma de 700 de lei per animal are si un iz penal

15 Februarie 2019
1640 Vizualizari | 0 Comentarii

Problema cainilor fara stapan este unul din marile esecuri ale actualei administratii barladene PNL. Este o sursa de stres cotidian, atat pentru oamenii care circula in mod regulat pe jos-in drum spre serviciu sau la cumparaturi, catre scoala ori spital sau farmacii-dar si pentru bietele animale care se lupta sa supravietuiasca. In alte parti ale tarii, concesionarea acestui serviciu catre ONG-uri specializate care isi asumau prinderea, facilitarea adoptiei sau eutanasierea concomitent cu sterilizarea cainilor din gospodarii a fost un succes. Asta insa pentru ca ambele parti-concesionar si concedent- si-au asumat obligatiile contractuale.

In Barlad insa, primarul Boros a dovedit,  in cei aproape trei ani de mandat, ca are cateva incapacitati majore : sa gestioneze corect un contract “mostenit” ( vezi transportul public local ), sa isi respecte promisiunile de campanie si sa respecte legea ( putem enumera achizitia centralei de pe Epureanu pentru DAS, incercarile de finantare a Asociatiei Femeilor Intreprinzatoare sau de salvare a firmei Vertrantis ).  

Principala cauza a nerezolvarii problemei maidanezilor reprezinta proprietarilor de animale de la case care nu controleaza reproducerea propriilor animale si contribuie decisiv la inmultirea lor pe strazi. Campania de informare si de educare a oamenilor care presupune efort uman, financiar si logistic nu a fost sustinuta de primarie, care insa a aratat in permanenta cu degetul -un gest simbolic al domnului Boros-catre concesionar, ONG-ul SELEN FUR SEELCHEN. Atunci cand trebuie sa-si asume responsabilitatea, actuala administratie gaseste repede un “tap ispasitor”-monstruoasa mostenire, Guvernul, Consiliul Judetean, PSD, Vertrantis, Consiliul Local-niciodata insa nu se priveste in oglinda.

Dupa ce a avut grija ca vechiul contract sa expire fara sa-si fi indeplinit integral obligatiile in luna noiembrie a anului trecut, Boros a incredintat direct  unei alte Asociatii, IVETS din Galati, acest serviciu, excedand prevederile legii care stipuleaza foarte clar (OUG 155 )  ca dreptul de a concesiona acest serviciu apartine CLM Barlad. Invocand o situatie de „forta majora”, cu toate ca a contribuit la dezastrul actual, primarul a cheltuit fara aprobarea consilierilor suma de 98 000 de lei pentru capturarea a 140 de caini, pretul mediu incredibil fiind de aproximativ 700 de lei pe un caine. Suma este enorma nu doar daca o comparam cu cheltuielile altor primarii, ci si daca o comparam cu ceea ce cheltuie primaria ca subventie a transportului categoriilor vulnerabile-pensionari, elevi, persoane cu dizabilitati. In ultima sedinta de CLM primarul nici nu a fost capabil sa spuna unde au ajuns patrupedele capturate. Posibil tot in strada ! ONG-ul din Galati a incasat un miliard de lei vechi, cainii se afla in continuare pe strazi, legea a fost incalcata, problema nu a fost rezolvata.


barlad primarul boros
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022453 (s)