joi, 18 aprilie, 2024

Maine incepe primavara astronomica. Vezi cum te afecteaza

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 20 martie, ora 23.58, este momentul echinoctiului de primavara, care marcheaza inceputul primaverii astronomice.

 Echinoctiul de primavara se produce anual in jurul datei de 20 martie.

Miscarea aparenta a Soarelui pe sfera cereasca, determinata de miscarea reala a Pamantului pe orbita sa, genereaza pentru latitudinile noastre inegalitatea duratei zilelor si noptilor la diferite epoci ale anului, avand in vedere pozitia aproximativ fixa in spatiu a axei de rotatie a Terrei, precum si inclinarea sa fata de planul orbitei acestuia. Astfel, pe sfera cereasca, Soarele parcurge in decurs de un an un cerc mare numit ecliptica (ce marcheaza, de fapt, planul orbitei Pamantului), care face cu ecuatorul ceresc un unghi de 23° 27' .

 

 La momentul echinoctiului de primavara, Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera australa a sferei ceresti in cea boreala. Cand Soarele se afla in acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurna in lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determina, la data respectiva, egalitatea duratei zilelor cu cea a noptilor, indiferent de latitudine. La latitudinile tarii noastre, pentru care se poate considera valoarea medie de 45°, aceasta cifra reprezinta si valoarea medie a inaltimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii. Totodata, la data respectiva, Soarele rasare in punctul cardinal est si apune in punctul cardinal vest

Incepand de la aceasta data, durata zilei fata de cea a noptii va fi in continua crestere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara.

Descrierea de mai sus este valabila doar pentru latitudinile nordice ale Terrei. In emisfera sudica a Pamantului fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice. Totodata, in regiunile polare, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, ce vor dura, fiecare, cate sase luni.

Cum te afecteaza echinoctiul de primavara

Energiile zilei sunt in echilibru perfect cu cele ale noptii, iar acest lucru este benefic pentru natura umana. Vom simti un calm sufletesc si o pace interioara care ne va corecta karma. Armonia si echilibrul zilei si al noptii vor face energia spirituala sa vibreze, iar in acest mod vom putea sa gasim linistea mult dorita.
Astrologii spun ca momentul cand ziua devine egala cu noaptea simbolizeaza o stare de armonie, de transformare profunda atat a naturii exterioare, cat si o transformare benefica a naturii noastre umane. In perioada echinoctiului de primavara totul se trezeste la viata, tinde sa iasa la suprafata, sa se bucure de energiile profunde ale primaverii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img