sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Maini si picioare reci – cauze si solutii

Distribuie:

Publicat:

Oricui, cred ca i se intampla sa intre in pat si sa aiba mainile si picioarele reci si somnul nu o sa vina niciodata atata timp cat persista aceasta problema. A le avea reci o anumita perioada sau tot timpul este un simpton si un semnal de alarma. Stai nemiscat, ghemuit, infofolit ca sa te incalzesti. Este o solutie doar de moment. Cauza va ramane atata timp cat nu faci nimic sa o elimini.

Lipsa oxigenului
Practic nivelul de oxigen din sange este foarte scazut. Vasele de sange pot fi obstructionate nelasand sangele sa curga in voie. Obstructionate prin depunerile care se produc in interiorul corpului de-a lungul intregii vieti. As putea face o comparatie: orice conducta de apa, la un moment dat are atatea depuneri pe ea…ca firul de apa abia curge si daca nu se intervine din afara cu solutii de curatare, in mod inevitabil apa va inceta sa mai curga prin acel loc, dar datorita presiunii care se va forma….va plesni si atunci va fi grav ce se va intampla.

Expunerea la frig in mod constant, stresul si efectele secundare ale medicamentelor pot fi o alta cauza a mainilor si picioarelor reci. Glanda tiroida este responsabila cu mentinerera temperaturii corpului. Functiile ei pot sa nu fie la parametrii normali si atunci nici nu poate asigura o temperatura constanta a extremitatilor. Marea majoritate a femeilor sunt predispuse la aceasta problema- maini si picioare reci mai mult decat barbatii. Alcoolul poate scadea temperatura corpului, cofeina in exces si tutunul sunt factori care au si ei un cuvant serios de spus in mentinerea extremitatilor reci.

Consumul de peste si nuci
Cresterea circulatiei sangelui se poate remedia prin consum mai mare de omega 3, care se gaseste in peste si nuci (omega 3 are proprietati anticoagulante)

Consum de fier, care se afla in spanac, in salata si in toate frunzele verzi, dar si in carnea rosie- slaba de preferat. Folosirea condimentelor ajuta la curatarea arterelor: piper, ghimbir, usturoi etc. sunt alimente care intensifica acest proces. De evitat, in general, sunt alimentele hidrogenate solubile care nu se dizolva si se depun pe artere. Deficienta de minerale si vitamine, lipsa de vitamina B12 reduce absorbtia fierului si poate fi o cauza a extremitatilor inghetate.

Modificarea dietei alimentare si supravegherea mai atenta a propriului corp pot avea ca urmare, remedierea acestor simptome. Peste tot se spune,”pentru o viata sanatoasa beti 2 l de lichide pe zi”. nucaMainile si picioarele reci sunt un semn major al deshidratarii continue a corpului nostru. Deshidratarea cauzeaza frisoane si frisoanele de frig duc la scaderea temperaturii. Analizand toate aceste lucruri, stiut fiind faptul ca, corpul omenesc este 85% apa si tot ce exista transport electrolitic are la baza apa, se poate intelege de ce sangele nu ajunge in varful degetelor, de la maini si picioare.

Organele principale retin din cantitatea de apa pentru uzul si functionarea lor, iar extremitatile…sunt lasate mai la urma!

Starile emotionale
Frica, teama, o stare emotionala plina de anxietate va determina transpiratia, incalzirea excesiva sau racirea excesiva a mainilor si a picioarelor. Aceste stari pot deveni obicei si efectele se vor vedea. Starile emotionale se pot depasi prin respiratie profunda. Oxigenul inspirat va conduce la o mai buna circulatie, iar mainile si picioarele se vor incalzi.

In afara hidratarii si consumului de alimente un remediu la indemana sunt exercitiile, masajul si imbracamintea nu foarte stramta. Exercitiile presupun rotirea mainilor de la umeri, coate si incheietura mainilor in sensul acelor de ceasornic timp de 1 minut si contrar acelor de ceasornic in al doilea minut. Acest lucru este valabil si pentru picioare. Masajul mainilor si al picioarelor cu o crema hidratanta va reduce din starea de sloi a acestora, iar manusile si sosetele groase vor veni dupa o prealabila incalzire si vor pastra caldura.

Exista si boli grave care au acest “mic” simptom. Daca vezi ca aceasta stare persista, fa-ti un bine si mergi la medic. Consultul si analizele pot determina cauza pe care tu nici macar nu o intuiesti, dar o duci cu tine in timp, unde se poate agrava, pot interveni amorteli permanente ale degetelor si altele mai grave.

Remedii naturale
Ca remedii naturale sunt cremele pe baza de arnica, de coaja de castan sau care au in compozitie ardei iute si piper. Aceste creme vor avea ca efect o usoara incalzire. Ceaiul de rozmarin, macese sau cimbrisor, semintele de dovleac nesarate sau scortisoara consumata cu miere pot imbunatati starea de inghet a extremitatilor. Gimnastica mainilor si masajul talpilor pe obiecte de lemn, in palme si pe talpi fiind toate terminatiile nervoase, pot aplana problema- maini si picioare reci.

Cu mainile si picioarele calde, in zilele friguroase ale ierni te simti diferit. Confortul termic este vital pentru o buna desfasurare a tuturor activitatilor tale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img