sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Majorarile aprobate recent de Guvern merg la facturile de intretinere. Frigul ”ingheata” cresterea pensiilor si salariilor

Distribuie:

Publicat:

S-a spus despre primele primele majorari de pensii si salarii ce vor ajunge in buzunarele romanilor de la 1 februarie, astfel ca acestia isi vor putea cumpara mai multe alimente sau poate le vor face mai accesibile unele medicamente. Dar la cum a fost vremea in ultimele doua luni, cel mai probabil primul plus care va veni la pensii si salarii se va indrepta spre facturile la intretinere, indeosebi la incalzire.

Asta pentru ca, din noiembrie temperaturile medii lunare au tot scazut, iar potrivit cifrelor Administratiei Nationale de Mateorologie (ANM), decembrie a fost si mai friguroasa. Frigul de afara se traduce pentru romani prin facturi mai mari la incalzire spun specialistii.

„Daca temperatura medie exterioara o sa difere cu un grad Celsius de exemplu, asta s-ar vedea, in facturile la cotele de incalzire cu 6% marita. Deci daca in noiembrie am avut temperatura medie de 6,1 grade, iar pe decembrie vom avea o temperatura medie de 2 grade, vedeti ca deja o sa fie o crestere consistenta a facturii la incalzire. Facturile pe ianuarie vor veni de abia pe 10 februarie, iar zilele acestea trebuie sa apara cele de pe decembrie. Acestea fiind spuse, nu trebuie sa ne sperie un varf de temperatura o zi sau doua, asa cum au fost in aceasta luna, dar si ele influenteaza foarte mult”, a declarat, Mihai Mereuta, presedintele Ligii asociatiilor de Proprietari, Habitat.

sursa:libertatea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img