miercuri, 24 aprilie, 2024

Mamele eroine ar putea primi indemnizatie pe viata

Distribuie:

Publicat:

Proiectul de lege care prevede acordarea indemnizatiei viagere lunare pentru mamele a cel putin 3 copii a fost adoptat tacit de Senatul Romaniei. Propunerea legislativa a deputatului PSD Ninel Peia conform presupune ca femeile care au nascut si crescut cel putin trei copii primesc indemnizatie viagera lunara, iar celor care au cel putin cinci copii li se acorda si medalia de „Mama-eroina”.

Urmatoarea etapa pentru aprobarea proiectului se va desfasura in Camera Deputatilor, in urma careia va merge mai departe sau nu.

Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna dupa cum urmeaza: mamele care au trei copii beneficiaza de 30% din salariul mediu net pe economie, asta insemnand 561,3 lei, mamele care au 4 copii beneficiaza de 40% (748,4 lei) , iar cele care au 5 copii sau mai mult beneficiaza de 50% (935,5 lei) plus medalia de “Mama-eroina”.

Acordarea acestor sume  nu este conditionata de un alt venit si nu se impoziteaza.

Un alt aspect important  pe care deputatul PSD l-a mentionat este ca se vor aduce amendamente acestui proiect de lege, astfel incat si barbatii care sunt singuri, dar care cresc singuri trei sau mai multi copii, sa beneficieze de indemnizatie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img