News Flash:

Mana dreapta a unui fermier german de pe Valea Prutului, calca porcii mistreti cu un bolid de lux pe camp - FOTO

25 Octombrie 2021
3992 Vizualizari | 0 Comentarii
ee5cbd90 7632 477f 9643 b788ca293f79 jfif

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au început cercetările cu privire la un brăilean depistat în zona de responsabilitate, la vânătoare de animale sălbatice din specia mistreț, fără să deţină documentele necesare pentru această activitate.

În data de 24 octombrie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, care efectuau supravegherea frontierei de stat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au observat  în apropierea localității de frontieră  Bumbăta, la aproximativ 500 m de râul Prut, pe o tarla arată și discuită, un autovehicul  care se deplasa haotic, efectuând cercuri și întoarceri cu farurile aprinse.

„După o observare atentă, colegii noștri au constatat că autovehiculul în cauză urmărea o turmă de aproximativ 20 mistreți, trei dintre animalele sălbatice fiind căzute la pământ.” afirma cei de la politie de frontiera

În cel mai scurt timp, o patrulă a poliției de frontieră s-a deplasat la fața locului și a procedat la interceptarea autovehiculului. La controlul efectuat s-a stabilit că autovehiculul este marca Toyota Land Cruiser și este condus de un brăilean în vârstă de 35 de ani.

„În momentul în care colegii noștri au solicitat prezentarea autorizaţiei de vânătoare, permisul de membru vânător, permisului de port armă şi talonul, brăileanul a declarat că nu este posesor de armă sau membru vânător și nu posedă autorizație de vânătoare.” declara cei de la politia de frontiera

Cu ocazia verificării mijlocului de transport nu au fost identificate arme, muniții, animale sălbatice sau părți din acestea transportate. În schimb, s-a constatat că autovehiculul prezenta urme de culoare roșie, posibil sânge, și era avariat.

Cu privire la cele constatate, brăileanul a declarat că a urmărit porcii mistreți cu scopul de a alunga animalele pentru a nu distruge culturile agricole din zonă, fără intenția de a le omorî. Acesta a mai declarat că știe că a lovit accidental trei dintre animalelle sălbatice, dar că nu a anunțat autoritățile competente deoarece a crezut că animalelor nu le-au fost provocate leziuni ce pot aduce moartea.

Animalele sălbatice din specia mistreț braconate, două femele și un mascul, cu valoarea prejudiciului de recuperat de 20.000 de lei, au fost predate la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui, la dispoziția organului de poliție judiciară.

Autovehiculul marca Toyota Land Cruiser, în valoare de 75.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

 

Galerie Foto

d2a85df9_26d2_4406_ad9a_aa7ef3da2399.jfif
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037438 (s)