vineri, 29 martie, 2024

Managementul si sindicatele din BMW au ajuns la un acord privind o serie de decizii de reducere a costurilor care evita luarea de ‘masuri drastice’

Distribuie:

Publicat:

Managementul și sindicatele din BMW au ajuns la un acord privind o serie de decizii de reducere a costurilor care evită luarea de „măsuri drastice”, a anunțat miercuri producătorul auto german, anunță MEDIAFAX.

Compania încearcă să obțină economii de peste 12 miliarde de euro până în 2022.

Acordul presupune reducerea unei scheme de plată pentru lucrători corelată cu profiturile companiei, precum și modificări ale bonusurilor de Crăciun și altor prime pentru unii lucrători. Măsurile vor intra în vigoare din 2020.

Anunțul vine la o zi după ce Audi, producătorul de lux al Volkswagen a anunțat că va reduce unul din 10 locuri de muncă, eliberând miliarde de euro pentru a-și finanța trecerea către producția de vehicule electrice.

„Am obținut o soluție bazată pe solidaritate. Acest lucru ne permite să evităm măsurile drastice pe care alții le iau în prezent pentru a-și reduce costurile”, a declarat CEO-ul Oliver Zipse.

Constructorii auto se confruntă cu o încetinire a industriei, în special în China și cu necesitatea de a crește investițiile în vehicule electrice.

Și rivalii de la Daimler, precum și furnizorii de componente Continental și Osram au anunțat recent reduceri de personal și costuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img