News Flash:

Managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată în toate domeniile economiei

27 Aprilie 2018
1039 Vizualizari | 0 Comentarii
Capturetendinte ale cresterii economice

Managerii estimează o creştere moderată în toate domeniile economiei, o creştere moderată a numărului de salariaţi în construcţii, comerţul cu amănuntul şi servicii, precum şi un avans al preţurilor în industrie, construcţii, comerţ cu amănuntul şi servicii, potrivit Tendinţelor în evoluţia activităţii economice în perioada aprilie - iunie 2018, publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2018, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +13%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +45%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra scădere (sold conjunctural -24%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%).

Potrivit estimărilor din luna aprilie 2018, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +30%). Managerii estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +8%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere a acestora (sold conjunctural +18%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +21%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +23%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +11%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere moderată (sold conjunctural +7%). AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3259 (s) | 34 queries | Mysql time :0.063133 (s)