sâmbătă, 20 aprilie, 2024

MANAGERUL SPITALULUI BARLADEAN SE CREDE PE MOSIA LUI! !

Distribuie:

Publicat:

Nici bine nu a fost inscaunat ca managerul spitalului barladean s-a pus pe treaba! Din punctul de vedere al dumnealui, se pare, ca cea mai mare problema cu care se confrunta institutia sanitara sint jurnalistii. Asa ca a dat o nota interna dar care ne-a fost adusa la cunostinta de purtatorul de cuvant al institutiei, Adrian Gheorghiu prin care toti angajatii intra in „ silentio stampa”. Astfel,  „ incepand de luni, 19 Iunie, managerul Cornel Decuseara l-a informat ca a luat decizia sa stopeze orice informatie catre reprezentantii Mass-media pana in momentul in care se reinnoiesc acreditarile catre presa. Ziaristii trebuie sa depuna o cerere insotita de o copie dupa buletinul de identitate sau legitimatie vizata la zi pe care o depun la secretariatul institutiei si vor primi raspuns conform legii” ne-a declarat Gheorghiu.                                                       

Conform notei interne dar transmisa prin mail catre redactiile ziarelor”accesul in unitate va fi posibil doar in  conditiile respectarii prevederilor art. 42 din Regulamentul intern al spitalului”.  Accesul reprezentantilor mass-media se face numai pe baza legitimatiei de acreditare in specialitate si a documentului de identitate, precum si cu acordul managerului spitalului”. Cu alte cuvinte doar Decuseara ( stapanul spitalului public) este cel care „ taie si spanzura” si doar prin marinimia lui ziaristii au voie sa intre in institutia barladeana.

PLATIT DIN BANI PUBLICI DAR SUPARAT PE PRESA.
                                          
Ceea ce omite  maretul director este ca institutia pe care o conduce, vremelnic, se afla in subordinea Consiliului Local si a primarului Boros si prin urmare niciunul dintre acestia nu si-au dat acordul in legatura cu aceasta solicitare. Alt argument ar fi acela ca spitalul este institutie publica si se supune, automat, legii 544/2001 care spune asa: „ autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal. Pentru informatiile solicitate verbal functionarii din cadrul compartimentelor de informare si relatii publice au obligatia sa precizeze conditiile si formele in care are loc accesul la informatiile de interes public si pot furniza pe loc informatiile solicitate.

In cazul in care informatiile solicitate nu sunt disponibile pe loc, persoana este indrumata sa solicite in scris informatia de interes public, urmand ca cererea sa ii fie rezolvata in termenele prevazute la art. 7.

Informatiile de interes public solicitate verbal se comunica in cadrul unui program minim stabilit de conducerea autoritatii sau institutiei publice, care va fi afisat la sediul acesteia si care se va desfasura in mod obligatoriu in timpul functionarii institutiei, incluzand si o zi pe saptamana, dupa programul de functionare” .                            

 Asa ca domnule manager, Cornel Decuseara, solicitarea dumneavoastra este lipsita de continut si pe aceasta cale, respectuos, va sugeram sa cititi minunata lege 544. S-ar putea sa aveti cateva revelatii in ceea ce priveste statutul dumneavoastra. Iar daca totusi va incapatanati sa sustineti aceasta idee ar fi bine sa treceti la carma unui spital privat. Pe moment institutia sanitara este suta la suta de stat . 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img