joi, 25 aprilie, 2024

Managerul Spitalului Husi reactioneaza la spusele managerului Spitalului Vaslui: “ huseanca a stat la Husi 4 ore , iar la spitalul vasluian mai bine de o saptamana unde si-a pierdut viata “

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Pentru lamurirea situatiei actuale, dr Bogdan POPA, managerul  Spitalului Municipal” Dimitrie Castroian” solicita public atat famliei cat si Spitalului Vaslui, efectuarea necropsiei medico-legala pentru descoperirea cauzelor reale ale decesului .

Stirea initiala : Managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder, se întreabă de ce pacienta huseanca Iridenta Maisner a fost transferată la Vaslui în loc să fie trimisă direct la Iași, având în vedere că Spitalul Județean Vaslui nu are angiograf și nu poate să îi facă coronarografie. La rândul său, dr.Bogdan Popa, managerul Spitalului Husi, explică într-o declarație că pacienta a fost transferată la Spitalul Județean Vaslui conform protocolului de colaborare dintre unități, deoarece era un spital ierarhic superior, însă se întreabă dacă starea femeii era atât de gravă, de ce nu a fost redirectionată imediat la Iași. Popa subliniază că pacienta a fost internată la Spitalul Județean Vaslui timp de mai bine de o săptămână, însă nu s-a găsit o soluție pentru salvarea ei.

“ Referitor la cazul pacientei in varsta de 48 de ani decedata in Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui la mai bine de o saptamana de la transferul de la unitatea huseana pot sa va comunic urmatoarele: Pacienta s-a adresat la CPU Husi, prin mijloace proprii in data de 26 ianuarie 2023 la ora 14 si 18 minute. Aceasta a beneficiat de întreaga atenție a personalului medical la diferența de doar doua minute de la intrarea in unitate. Aceasta fiind stabila, constienta, cooperanta . S-au efectuat imediat investigatii in vederea stabilirii unui diagnostic. Desi nu era cunoscuta cu o patologie cardiaca in spitalul Husi, pacienta prezenta semnele unei insuficiente cardiace si nu a unui infarct miocardic ce ar fi justificat redirectionarea de urgenta catre o unitate ieseana. Conform protocolului de colaborare, pacienta a fost dirijata catre Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, spital ierarhic superior in vederea investigatiilor complementare si stabilirii oportunitatilor terapeutice . Pacienta a părăsit spitalul Husi la patru ore de la prezentarea sa in CPU Husi cu un echipaj SAJ Vaslui cu asistent si nu cu medic, avand in vedere ca era stabila hemodimanic si respirator, constienta si cooperanta, ulterior fiind internata in Sectia de Cardiologie a Spitalului Judetean Vaslui, sectie deservita de către un număr de 5 cardiologi. Nu imi permit sa speculez ce s-a intamplat in unitatea vasluiana superioara ierarhic celei husene, insa, socant este faptul ca desi pacienta a fost internata mai bine de o saptamana, nu s-a gasit o solutie pentru salvarea acesteia. Ca medic ma intreb daca starea femeii era atat de dramatica de ce nu a fost dirijata imediat catre Iasi și s-a așteptat data de 30 pentru transfer. “ declara managerul dr.Bogdan Popa de la Spitalul Husi

Ce declara Ana Rinder de la Spitalul Vaslui:

“ Repet, pacienta a venit într-o stare foarte, foarte gravă, din prima, de la spitalul Huși. Tot ce s-a putut face la Spitalul Județean Vaslui, s-a făcut. Eu nu înțeleg de ce au trimis-o la Vaslui și nu au trimis-o direct la Iași, pe mine asta mă șochează din ce în ce mai mult, știind că noi nu avem angiograf, nu putem să îi facem coronarografie. Acesta era clar un caz de Iași direct, evident. Trebuie să aflu de ce ea a ajuns la Vaslui și n-a ajuns la Iași, pentru că atunci când a ajuns la noi a fost dusă direct pe Terapie Intensivă. Mi-a spus domnul doctor că a văzut-o imediat atunci, când a fost adusă și era cianotică, adică era grav. Și de asta nu înțeleg de ce nu au trimis-o direct la Iași?”, a susținut managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Rinder.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img