vineri, 19 aprilie, 2024

Mananca pește pentru a preveni demența și Alzheimerul

Distribuie:

Publicat:

Mananca pește pentru a preveni demența! Cercetătorii americani au legat consumul de pește gătit cel puțin o dată pe săptămână de prevenirea tulburărilor cognitive, cum ar fi demența și Alzheimerul.

Consumul de pește la grătar sau la cuptor cel puțin o dată pe săptămână ar fi deosebit de benefic pentru creier, indiferent cât de mult omega 3 conține. Cercetătorii americani de la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine au publicat un studiu în acest sens în revista American Journal of Preventive Medicine. Ei spun că au analizat datele de la 260 de persoane care au participat la un studiu de 10 ani privind factorii de risc pentru boli de inimă la persoanele peste 65 de ani.

Voluntarii, care nu aveau deficiențe cognitive la începutul studiului, au răspuns la un chestionar detaliat privind dieta lor, inclusiv consumul de pește și modul în care l-au gătit.

Mananca pește pentru a preveni demența!

Un RMN al creierului le-a permis oamenilor de știință să observe că persoanele care au mâncat pește copt sau la grătar cel puțin o dată pe săptămână au un volum de materie cenușie mai mare cu 14% în zonele legate de cunoaștere. De asemenea, au 4,3% mai multa în regiunile creierului responsabile de memorie.

Prin urmare, consumul de pește ar fi benefic în prevenirea tulburărilor cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer. „Nu am găsit o relație între omega 3 și schimbările cerebrale, ceea ce ne-a surprins puțin, spune unul dintre autorii studiului, James Becker. Dar asta ne-a făcut să ne dăm seama că noi trebuie să intrăm într-un set de factori de viață care afectează sănătatea creierului, dintre care dieta este unul”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img