joi, 25 aprilie, 2024

Mancarica de pui cu usturoi. Se serveste cu mamaliguta si e buna de te lingi pe degete

Distribuie:

Publicat:

Carnea de pui este cel mai usor de pregatit, avantajul lui fiind ca se gateste rapid. Totodata este si o carne mai slaba care se digera usor. Astfel ca va propunem sa incercati aceasta reteta de pui cu usturoi care cu siguranta va satisface toate gusturile. In plus, aceasta mancarica de pui cu usturoi este delicioasa si simplu de preparat.

Asadar, cand sunteti in pana de idei si criza de timp puteti pregati pentru cina acest preparat savuros care va fi pe placul intregii familii.

Pentru mancarica de pui cu usturoi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 piept de pui (puteti folosi si pulpe)

1 ceapa alba uscata

1 ardei gras rosu

2 rosii sau bulion

5 catei de usturoi

5 linguri de ulei

cimbru

marar

patrunjel verde

sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Curatam bine carnea si apoi o spalam, dupa care se taie bucati mai mici. Punem carnea la fiert intr-o cratita cu jumatate de litru de apa si cele 5 linguri de ulei. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt si se adauga peste carne.

Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se adauga rosia taiata. Cand e fiarta carnea se adauga usturoiul pisat, cimbrul si mararul. Totodata se potriveste gustul de sare si piper macinat.

Daca mancarica este prea subtire, sosul se poate ingrosa cu o lingura de faina inmuiata in apa.

Mancarica de pui cu usturoi se serveste calda, cu patrunjel verde tocat deasupra si cu mamaliguta.

Pofta buna!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img