vineri, 19 aprilie, 2024

Manchester City si Liverpool intr-o cursa stransa pentru titlu in Premier League

Distribuie:

Publicat:

Duminica seara, pe un Anfield arhiplin si vibrant, Liverpool a castigat cu 2-0 meciul cu Chelsea din etapa a 34-a din Premier League si a revenit pe prima pozitie a clasamentului, avand doua puncte avans fata de Manchester City, echipa care a castigat cu 3-1 in deplasarea de la Crystal Palace, dar care are un meci restanta.

In urma cu 5 ani, Liverpool pierdea cu 2-0 in fata lui Chelsea si rata sansa de a obtine titlul in Anglia. De aceasta data, ,,cormoranii” au marcat doua goluri in doua minute si isi pastreaza sansele de a castiga competitia. Prima repriza a fost una incrancenata, cu oportunitati de ambele parti, dar Liverpool a iesit mai motivata de la cabine si a reusit sa marcheze in minutul 51 prin senegalezul Sadio Mane, dintr-o pasa a lui Jordan Henderson. Victima a unor postari jignitoare ale fanilor lui Chelsea, in care era prezentat drept terorist, egipteanul Mohamed Salah , la un minut de la deschiderea scorului, a trimis un ,,trasor” de la 25 de metri, care s-a oprit in plasa portii lui Arizabalaga.

Chelsea nu pierduse pe Anfield din 2012. Londonezii, care au ca obiectiv ocuparea pozitiei a patra in clasament,  au reactionat prin vedeta lor Eden Hazard, dar portarul Alisson a intervenit salvator. Fluierul de final al arbitrului Michael Oliver a consfintit victoria in cel de-al 200-lea meci al antrenorului Jurgen Klopp pe banca ,,cormoranilor”.

Dupa acest meci, Liverpool a revenit pe primul loc in clasament, iar Chelsea se mentine pe pozitia a 4-a, pe care o poate pierde chiar astazi, daca Arsenal castiga cu Watford. Va fi foarte greu pentru londonezi sa termine pe 4, in conditiile in care atat Arsenal, cat si Manchester United, contracandidatele la acest loc, vor avea un meci mai putin disputat. Ei au posibilitatea de a-si asigura un loc in sezonul viitor de Champions League daca vor castiga Europa League, unde in sferturile de finala trebuie sa treaca de Slavia Praga.

In ofertele de pariuri online, cu prima sansa la castigarea titlului este creditata Manchester City, gruparea antrenata de spaniolul Josep Guardiola, asa cum se intampla si in oferta antepost pentru Champions League.  ,,Cetatenii” au obtinut duminica o victorie clara, cu scorul de 3-1, pe terenul lui Crystal Palace. Acestia sunt la mana lor in batalia pentru titlu, dar au doua meciuri dificile in program, cu Tottenham, acasa, si cu Manchester United , in deplasare. Misiunea acestora pare mai dura fata de cea a lui Liverpool, care va mai juca cu Cardiff, Huddersfield, Newcastle si Wolves.

Liverpool si Manchester City sunt implicate si in Champions League. Echipa lui Jugen Klopp este intr-o situatie mai buna dupa ce in prima mansa din sfertul de finala cu Porto a castigat cu 2-0. Portughezii sunt redutabili pe propriul teren, dar o ofensiva totala a acestora este doar o sansa pentru contraatacuri devastatoare ale tripletei Salah, Mane, Firmino.

Manchester City tremura pentru locul in semifinale dupa infrangerea cu 0-1 de pe terenul lui Tottenham. ,,Cetatenii” au argumentele pentru a intoarce rezultatul, dar este evident ca londonezii vor fi o nuca greu de spart, chiar si fara golgheterul Harry Kane, accidentat in meciul tur.

Liverpool si Manchester City sunt doua echipe formidabile, cu doi tehnicieni extraordinari si public pe masura. Indiferent care dintre ele va castiga, performanta lor va fi una greu de trecut cu vederea, dupa cum reiese si din declaratiile celor doi antrenori.

Jurgen Klopp: ,, Sunt atat de mandru de echipa, a fost o performanta fantastica, ce echipa, ce stadion, o atmosfera … Sunt atat de recunoscator ca pot face parte din asta, este minunat, este doar remarcabil, uneori foarte coplesitor…. Ne asteptam ca City sa castige toate jocurile, asa ca trebuie doar sa obtinem cat mai multe puncte posibil si daca suntem campioni, atunci am reusit, iar daca nu, am pierdut in fata unei echipe foarte bune.”

Josep Guardiola: ,, Am jucat cu personalitate incredibila in ultimele doua sau trei luni – pentru ultima luna am stiut ca daca vom renunta la puncte, va fi mai dificil, daca nu imposibil, sa castigam titlul…. am luat 183 de puncte in doua sezoane si mai avem inca cinci meciuri. Acestea sunt cifre incredibile si arata cat suntem consecventi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img