vineri, 19 aprilie, 2024

Mandate puse în executare de poliţişti

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Pitesti, împreună cu poliţiştii Biroului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Tribunalul Argeş, privind pe un bărbat de 58 de ani, din Piteşti, condamnat la 1 an, 11 luni şi 10 zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţonal organizat, înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată.
Bărbatul a fost încarcerat.

Politiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti, împreună cu poliţiştii Biroului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Câmpulung, privind pe un bărbat de de ani, din Vultureşti, condamnat la 1 an şi 20 de zile de închisoare, pentru sâvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare de probe biologice.
Bărbatul a fost încarcerat.

Politiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, împreună cu poliţiştii Biroului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 43 de ani, din Răteşti, condamnat la 2 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt de energie electrică.
Bărbatul a fost încarcerat.

Politiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, împreună cu poliţiştii Biroului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, au pus în executare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Costeşti, privind pe o femeie de 57 de ani, din comuna Recea, condamnată la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, respectiv pe un bărbat de 44 de ani, din Recea, condamnat la 4 ani şi 5 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
Ambele persoane au fost încarcerate.

Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 405 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei. Totodată au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de circulaţie, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să respecte regulile de circulaţie şi să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiţii meteo ce limitează vizibilitatea sau aderenţa la carosabil.

Conducea fără drept

În ziua de 24 iulie a.c., în jurul orei 22:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, au depistat un tânăr de 20 de ani, din comuna Tătărăştii de Sus, judeţul Teleorman, care conducea un autoturism pe DJ 504, pe raza comunei Popeşti, iar din verificări s-a stabilit că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârşită.

Conducea sub influenţa alcoolului

În ziua de 24 iulie a.c., în jurul orei 08:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş au depistat un bărbat de 43 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism pe str. Craiovei din Piteşti, în timp ce se afla sub influenţa alcoolului.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reţinut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Reţinuţi de poliţişti

În ziua de 23 iulie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană ar fi sustras mai multe produse din incinta unei societăţi comerciale, fiind depistat de personalul de pază la ieşire.
Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar prejudiciul, în valoare de aproximativ 200 de lei, a fost recuperat şi restituit reprezentantului persoanei vătămate.

În ziua de 23 iulie a.c., în jurul orei 18:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung au fost sesizaţi cu privire la un conflict desfăşurat la un local de pe raza de competenţă.
Din primele verificări, s-a stabilit că trei barbaţi, cu vârsta de 28, 29 şi 39 de ani, toţi din Câmpulung, ar fi agresat fizic pe reprezentantul societăţii şi ar fi provocat distrugeri la uşa localului şi în incinta acestuia.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, conform art. 193, 253 şi 371 din Codul Penal.
Cei trei barbaţi au fost depistaţi de poliţişti şi conduşi la sediul poliţiei, iar după administrarea probatoriului, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar în ziua de 24 iulie a.c. a fost dispusă cercetarea sub măsura preventive a controlului judiciar.

Activităţi de combatere a delictelor silvice

În ziua de 22 iulie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti – Biroul Garda Forestieră Judeţeană Argeş, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale în domeniul deţinerii, prelucrării şi comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Pietroşani.
În urma verificărilor s-a constatat că societatea deţinea 23,14 mc lemn rotund, de esenţă plop, fără documente legale de provenienţă.
Astfel, reprezentantul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cantitatea de material lemnos, cu o valoare de peste 3.500 de lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Domneşti.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucar au acţionat pentru respectarea regimului silvic, ocazie cu care au depistat un bărbat de 25 de ani, din aceeaşi localitate, care transporta material lemnos cu un autocamion cu remorcă.
În urma verificării de către un specialist silvic a cantităţii transportate cu ansamblul rutier, s-a constatat că acesta avea încărcată peste 8 mc material lemnos, de esenţă răşinoase, în plus faţă de cantitatea înscrisă pe avizele de însoţire.
În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, iar materialul lemnos nejustificat cu documente a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Câmpulung.

Activităţi preventive desfăşurate de poliţişti

În ziua de 24 iulie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii Argeş, împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş, au desfăşurat activităţi preventive ocazionate de festivalul Poenari Archangels Fest, organizat în perioada 23-25 iulie a.c.
Poliţiştii au transmis persoanelor participante sfaturi pentru prevenirea faptelor contra patrimoniului, respectarea regulilor de circulaţie atât de către cât şi faţă de motociclişti, precum şi consumul excesiv de alcool sau substanţe cu efect psihoactiv. Au fost purtate discuţii cu participanţii, şi au fost împărţite aproximativ 200 de pliante cu conţinut preventiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img