News Flash:

Manfred Weber a facut campanie electorala cu Sebastian Kurz in Bavaria

8 Aprilie 2019
604 Vizualizari | 0 Comentarii
media 143695987510899100

Principalul candidat al Partidului Popular European (PPE, conservator) pentru alegerile din mai pentru Parlamentul European, germanul Manfred Weber, a făcut campanie electorală sâmbătă în oraşul său natal din landul Bavaria împreună cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz, relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.


În cadrul unui miting în oraşul Straubing (Bavaria inferioară), Weber a fost însoţit la tribună de către Kurz şi şeful executivului bavarez, Markus Soeder. 

Referindu-se la scrutinul din luna mai, Weber a vorbit despre ''alegeri privind soarta acestui continent''. 

Politica a devenit în mod clar mai serioasă, a declarat Weber, adăugând că el aparţine primei generaţii care ar putea trăi în pace şi libertate în Europa. ''Şi nu vom lăsa ca aceasta să fie distrusă de către naţionaliştii de astăzi'', a afirmat Weber.

Candidatul PPE s-a exprimat de asemenea în favoarea unei mai mari securităţi la graniţele Europei: ''Nu vreau ca bande de traficanţi de fiinţe umane să decidă cine vine în Europa. 

Weber şi Soeder fac parte din Uniunea Creştin-Socială (CSU, conservatoare), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU, conservatoare, partidul cancelarului Angela Merkel). CSU, care este prezentă doar în landul Bavaria, se află în coaliţia de guvernare de la Berlin. Ministrul german de interne Horst Seehofer este cel mai important membru al CSU. 

În eventualitatea unui rezultat bun pentru partidele din PPE în Europa la scrutinul din 26 mai, Weber ar putea să ocupe postul de preşedinte al Comisiei Europene, deţinut în prezent de către Jean-Claude Juncker, tot de la PPE. 

Manfred Weber este membru al Parlamentului European din 2004.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0914 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031975 (s)