News Flash:

MANIFESTATII VIOLENTE contra Charlie Hebdo. Numeroase baruri, hoteluri, magazine au fost, de asemenea, distruse

17 Ianuarie 2015
2195 Vizualizari | 2 Comentarii
Cel putin sapte biserici au fost incendiate sambata la Niamey de catre manifestanti ostili caricaturii lui Mahomed publicate de saptamanalul francez Charlie Hebdo, iar violentele continuau sa se propage in capitala Nigerului.

 AFP anunta anterior ca trei biserici au fost incendiate si ca Ambasada Frantei si-a indemnat cetatenii "sa evite orice iesire".

Cele sapte lacasuri de cult - majoritatea biserici evanghelice, dintre care unele functionau in mici vile, fara niciun semn religios distinctiv - au fost incendiate pe malul stang al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, care a vazut manifestanti indreptandu-se si catre malul drept al capitalei, pe care exista, de asemenea, numeroase biserici.

Numeroase baruri, hoteluri, magazine de bauturi sau diverse magazine apartinand unor nemusulmani sau avand insemne ale unor intreprinderi franceze au fost, de asemenea, distruse.

"Unii dintre noi am ramas baricadati in casa. Mie nu mi-a fost niciodata in viata mea atat de frica", a declarat pentru AFP un mecanic crestin vest-african, baricadat in atelier impreuna cu muncitorii sai, privindu-i prin orificiile unei ferestre pe manifestanti in timp ce jefuiau un chiosc de peste drum.

"Noi, aici, la munca, suntem obligati sa ne inchidem in atelier. Ne este cu adevarat frica. Trebuie ca statul sa puna capat tuturor acestor lucruri. Nu este de bine pentru noi", a adaugat el.

Mai multe pe mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1340 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048564 (s)