vineri, 19 aprilie, 2024

MApN, reactie de ULTIM MOMENT privind pensiile de urmas in cazul militarilor morti in Arges

Distribuie:

Publicat:

Casa de pensii sectoriala a Ministerului Apararii Nationale (MApN) a emis, joi, noi decizii de pensie de urmas in cazul militarilor morti in accidentul din judetul Arges, ministerul precizand ca aceste drepturi vor fi platite la zi, inclusiv diferentele, in prima saptamana a lunii septembrie.

„Ca urmare a completarii dosarelor de pensie a urmasilor sublocotenentilor p.m. George Emilian Catana, Petre Cristian Toader si Mihai Ionut Toma, decedati ca urmare a accidentului din data de 29 iunie 2017, Casa de pensii sectoriala a Ministerului Apararii Nationale a emis, in data de 31.08.2017, noi decizii de pensie de urmas in temeiul prevederilor art. 55 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare¬, anunta Ministerul Apararii Nationale”, intr-un comunicat de presa remis vineri Mediafax.

Ministerul precizeaza ca drepturile de pensie au fost revizuite cu data de 1 iulie 2017 si vor fi platite la zi, inclusiv diferentele, in prima saptamana a lunii septembrie 2017.

Un camion in care se aflau mai multi militari a cazut, pe 29 iunie, intr-o rapa din localitatea argeseana Dambovicioara. Trei militari au murit, sase au fost transportati la Spitalul Militar din Bucuresti, doi la Brasov, unul la Pitesti, un altul neavand nevoie de internare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img