vineri, 29 martie, 2024

Maratonul de Vaccinare anti-COVID-19 în municipiul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Direcția de Sănătate Publică Vaslui anunță că în perioada 05-06 iunie 2021, se desfășoară Maratonul de Vaccinare anti-COVID-19 în municipiul Vaslui, în locația amenajată la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, în intervalul orar 9⁰⁰-21⁰⁰ , în Negrești, în locația amenajată la Sala de Sport ”Maria Pădurariu”, în intervalul orar 9⁰⁰-19⁰⁰ și în data de 06 iunie la Bârlad, în locația amenajată la intrarea în Gradina Publică interval orar 10⁰⁰ – 18⁰⁰.

Astfel, persoanele care doresc să se imunizeze cu vaccin de la compania Pfizer BioNTech la rapel sau cu prima doză, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, cu documente de identificare valabile, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare precizat.

De asemenea, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani se poate realiza la Maratonul de vaccinare dacă aceștia sunt însoțiți de un tutore legal având asupra lor documentele de identificare valabile (ex. certificate de naștere, CI, pașaport).

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către cetățeni.

Activitatea este organizată de Direcția de Sănătate Publică Vaslui cu sprijinul Instituției Prefectului-Județului Vaslui, Consiliului Județean Vaslui, Primăriei Municipiului Vaslui, Primăriei Municipiului Bârlad, Primăriei Orașului Negrești, Asociației Medicilor de Familie Vaslui, a Colegiului Medicilor Vaslui, Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad și și a Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, Detașamentul de Pompieri Bârlad.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img