joi, 25 aprilie, 2024

Marcel Ciolacu, despre motiunea de cenzura impotriva Guvernului Citu: ‘Il anunt pe domnul Iohannis ca Parlamentul nu mai reprezinta votul romanilor’

Distribuie:

Publicat:

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, anunţă că social-democraţii aşteaptă momentul potrivit pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, iar între timp testează terenul cu moţiuni simple împotriva unor miniştri.

"(Moţiunea simplă) e un instrument democrativ. Într-o sesiune depui mai multe moţiuni simple pentru a vedea dacă se crează masa critică. Aşteptăm momentul potrivit pentru a depune moţiunea de cenzură", a declarat Ciolacu la Antena 3.

Întrebat când va fi depusă moţiunea de cenzură, liderul PSD a răspuns: "Aşteptăm să avem o speranţă să creăm… Ar fi pentru prima oară în istoria postdecembristă când un guvern pică prin moţiune de cenzură în prima sesiune parlamentară după alegeri."

Marcel Ciolacu a amintit de argumentul preşedintelui Iohannis împotriva parlamentului, înainte de alegeri, şi a afirmat că acesta este valabil în prezent şi pentru noul parlament, la doar 70 de zile de la alegeri.

"Noi sperăm că lumea e va trezi. Oamenii văd ce se întâmplă în România. 82% dintre români afirmă că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie greşită. Exact ce spunea domnul Iohannis: actualul parlament nu mai reflectă realitatea. După 70 de zile de la alegeri, îl anunţ pe domnul Iohannis că Parlamentul nu mai reprezintă votul românilor. Dacă mâine sunt alegeri, structura parlamentului este cu totul alta. După numai 70 de zile, nu după trei ani şi jumătate de guvernare PSD", a mai declarat Ciolacu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img