joi, 28 martie, 2024

Marcel Ciolacu: Guvernul PNL s-a imprumutat intr-o saptamana cat o transa de la FMI in anii 2000!

Distribuie:

Publicat:

Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul Orban s-a împrumutat, doar în această săptămână cu suma de 1,6 miliarde de lei, cât era echivalentul valorii unui împrumut de la FMI la nivelul anului 2000. Liderul interimar al PSD a acuzat că acești bani ar merge către clientela de partid.

„Doar în această săptămână, Guvernul PNL s-a împrumutat 1,6 miliarde lei, aproximativ 340 milioane euro. Cât un împrumut de la FMI în anii 2000! Bani care merg către clientela de partid! Pentru câ nu sunt nici la marea infrastructură, pe care au subfinanțat-o, nici în educație sau în sănătate, de unde au tăiat masiv, nici în vreo măsură menită să crească nivelului de trai al românilor! Pentru români au un singur lucru: vor să crească… vârsta de pensionare!”, a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

Ministerul Finanţelor Publice vrea sa atragă în ianuarie împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive.

Banii sunt folosiţi pentru refinanţarea datoriei publice şi finanţarea deficitului bugetului de stat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img