vineri, 19 aprilie, 2024

Mare ATENTIE atunci cand cumperi MICI! Ingredientele care iti pot pune SANATATEA in PERICOL

Distribuie:

Publicat:

Sa recunoastem, daca nu ploua azi, cuvintele cheie sunt micii, gratarele si berile. Obiceiurile de 1 Mai mostenite din comunism nu ne-au lasat prea mult loc de intors, si stiti probabil ca acesta, in mod specific, nu este cel mai sanatos.

Un prim motiv este acela ca mititeii contin multa sare, iar daca nu aveti o sursa verificata, nu puteti sa-i gustati inainte de a-i lua din galantare. Lor li se adauga sarea din mustar, deci supuneti pancreasul, vezica si colonul la o trauma. In plus, sarea in exces este contraindicata persoanelor obeze, hipertensive, diabeticilor, celor cu boli hepato-renale sau dislipidemie.

Nu in ultimul rand, sarea cere multa bere. Potrivit medicilor, asocierea dintre mici, paine si bere este nociva pentru organism, deoarece incarca foarte tare ficatul.

Mititeii contin minimum 20 la suta grasime animala, ceea ce ii face indigesti. Fiind fripti la gratarul pus direct pe foc, devin toxici din cauza arsurii.

Inlocuiti berea cu vin rosu, fara sulfiti, deoarece astfel le scadeti toxicitatea. Daca nu puteti renunta la ei, iata cateva sfaturi. Evitati micii congelati, deoarece nu aveti cum depista adaosurile suspecte si textura cleioasa. Cititi eticheta. Continutul de carne ar trebui sa depaseasca 85% din continutul caserolei.

Evitati micii care au in compozitie arome, aroma de fum si aditivii alimentari precum: glutamatul monosodic, nitratul de potasiu, acidul citric, citratul de sodiu si izoascorbatul de sodiu. Dar si pe cei cu adaos de zahar, ulei vegetal, hidrolizate proteice vegetale, fibre vegetale si fibra de soia. Totodata, termenul de valabilitate trebuie sa fie 5 zile de la data producerii, iar conditiile de pastrare intre 0 si 4 grade celsius.

Citeste si: Sapte alimente pe care nu trebuie sa le cumperi din supermarket

Ca sa nu va cada pastila de sanatate de astazi greu la stomac, si ignorati faptul ca excesul de carne contrazice esenta unui cadru natural, va propunem mici imbunatatiri. Faceti un experiment: luati cu dumneavoastra la iarba verde si cruditati. Inlocuiti jumatate din portia de carne cu ciuperci la gratar, pe care puteti sa le asezonati cu un dresing facut din lamaie, ulei de masline si ierburi. Totodata, incercati sa combinati micii nu cu cartofi, ci cu salata verde, morcovi copti, telina sau gogosar. Si nu uitati sa frigeti mititeii bine, nu-i lasati pe jumatate cruzi. Prepararea lor incompleta poate duce la contaminarea cu Trichinella spiralis. Petrecere frumoasa!

sursa: Realitatea.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img