News Flash:

Mare grija, soferi! Ce puteti pati daca aveti permisul suspendat si nu ati dat testarea

13 Mai 2015
1362 Vizualizari | 0 Comentarii
Soferii care nu respecta regulile de circulatie au parte de noi pedepse. Astfel, cei care au permisul suspendat trebuie sa sustina, in mod obligatoriu, un test de cunoastere a regulilor de circulatie, altfel risca agravarea sanctiunii primite

Potrivit Codului Rutier, suspendarea pe timp limitat a dreptului de a conduce este una dintre sanctiunile complementare ce pot fi aplicate soferilor, pe langa amenda.

De asemenea, in anumite situatii, soferii sunt obligati sa sustina un test de cunoastere a regulilor de circulatie, inainte de terminarea perioadei de suspendare. In cazul celor care nu se prezinta la acest test sau nu-l promoveaza, perioada de suspendare este majorata.

"Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie", prevede actul normativ.

Cand sunt nevoiti soferii trebuie sa sustina testul:

-daca permisul auto le-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

-daca fapta acestora a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea/renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei/amanarea aplicarii pedepsei.

Daca soferii nu sustin acest test sau nu-l promoveaza, se arata in Codul rutier, perioada de suspendare a dreptului de a conduce este prelungita automat cu inca 30 de zile. Aceasta prelungire se aplica o singura data, iar apoi soferii isi recapata dreptul de a conduce masini, a confirmat pentru redactia noastra un reprezentant al Politiei Romane.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042622 (s)