vineri, 29 martie, 2024

Marea Britanie contribuie cu 150 de milioane de lire sterline la un fond pentru situatii de urgenta, din cadrul FMI

Distribuie:

Publicat:

Marea Britanie a anunţat miercuri un pachet de măsuri pentru a răspunde dificultăţilor economice provocate de epidemia de coronavirus (Covid-19), inclusiv o contribuţie de 150 de milioane de lire sterline la Fondul pentru restrângerea efectelor catastrofelor şi atenuarea poverii datoriei (CCRT) din cadrul Fondul Monetar Internaţional (FMI), se arată într-un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

CCRT atenuează povara datoriilor ţărilor care au de suferit din cauza catastrofelor, inclusiv cele care afectează serviciile de sănătate publică. Contribuţia va fi sub forma unei alocări directe de 75 de milioane de lire sterline către CCRT şi încă 75 de milioane de lire sterline incluse în buget şi disponibile la cerere, potrivit Agerpres.ro.

"Salut măsurile fiscale şi economice anunţate de Guvernul britanic în cadrul bugetului pentru a răspunde dificultăţilor economice provocate de epidemie. Măsurile coordonate de politică fiscală şi monetară vor ajuta la atenuarea dificultăţilor din domeniul sănătăţii şi vor sprijini gospodăriile şi companiile să depăşească provocările economice cu care se confruntă ţara", a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva.

Oficialul a lăudat în special sprijinul Marii Britanii pentru Fondul pentru restrângerea efectelor catastrofelor şi atenuarea poverii datoriei.

"Această contribuţie reprezintă cel mai bun răspuns la solicitarea FMI adresată statelor membre de a furniza sprijinul necesar pentru a diminua impactul crizei, în special în cazul celor mai sărace şi mai vulnerabile ţări. Cer altor state membre să urmeze exemplul Regatului Unit contribuind la CCRT. Lucrând împreună, putem depăşi dificultăţile globale cu care ne confruntăm şi putem restabili creşterea şi prosperitatea pentru toţi", a declarat Georgieva.

CCRT permite FMI să sprijine eforturile internaţionale de atenuare a poverii datoriei când ţările sărace sunt lovite de dezastre naturale şi să asiste statele sărace care se confruntă cu crize în serviciile de sănătate publică, cum ar fi epidemia de coronavirus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img