News Flash:

Marea Britanie recruteaza medici,asistente medicale si neonatologi din Romania.

25 Februarie 2014
2180 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit site-ului de recrutare Tjobs, profesionistii din domeniul medical din Romania sunt cei mai cautati, acestia acoperind 22,8 % din noile locuri de munca anuntate. Compania reprezinta peste 200 de agentii de recrutare si 300.000 de candidati din Romania, scrie Agerpres.

Aproximativ 2.300 de locuri de munca pentru profesionistii din domeniul medical au fost anuntate pentru romani prin intermediul Tjobs. Anunturile nu includ insa oferte pentru personalul care acorda ingrijire la domiciliu, acestea fiind clasificate separat.

Datele difera semnificativ de cele din ianuarie 2013, atunci cand cele mai multe locuri de munca anuntate priveau domeniul hotelier, inainte ca restrictiile impuse romanilor pe piata muncii sa fie ridicate in ultima luna.

Adrian Ient, PR manager la Cambridge University Hospitals (care reuneste spitalele Addenbrooke si Rosie), a declarat ca au fost nevoiti sa recruteze personal din strainatate atunci cand spitalul Addenbrooke a devenit centru pentru tratarea traumelor acute in luna aprilie a anului trecut.

"Ne asteptam sa aiba un nivel bun de limba engleza si experienta, iar noi oferim un pachet foarte atractiv intr-un loc minunat si un loc fantastic pentru a lucra", a declarat acesta pentru Huffington Post.

Howard Catton, director de politici la Royal College of Nursing, sustine ca sistemul de sanatate a avut de suferit de pe urma economiilor de 20 de miliarde de lire destinate eficientizarii, care au afectat bugetele pentru formarea profesionala a noilor asistente.

"Guvernul a realizat ca a operat reduceri in locuri gresite. In prezent estimam ca exista 20.000 de posturi vacante pentru asistente medicale in Marea Britanie, iar numarul de asistente locale nu este suficient. Daca ai nevoie rapid de noi asistente medicale, trebuie sa cauti in strainatate", a precizat acesta, adaugand ca Spania, Romania si Bulgaria au fost cele mai populare destinatii de recrutare. "Lucrurile stateau foarte diferit in 2000, atunci cand economia era intr-o situatie mai buna in Europa, iar recrutarile pentru a acoperi penuria se faceau din Africa Sub-Sahariana si din Filipine", a adaugat acesta.

Pe de alta parte, este putin probabil ca tarile europene sa fie incantate de faptul ca asistentele medicale si medicii accepta locuri de munca in Marea Britanie. "Ei platesc pentru a-i instrui in tarile lor de origine si apoi acestia sunt atrasi cu locuri de munca in Marea Britanie. Pentru multe tari, acest lucru este inacceptabil", explica Catton.

"Piata fortei de munca din UE a devenit tot mai competitiva si fiecare economie isi propune sa atraga mintile stralucite si lucratorii cu inalta calificare. Economia din Romania este in crestere rapida, cu o crestere a PIB-ului de 5,2% in ultimul trimestru al lui 2013 — cea mai mare crestere din Uniunea Europeana — si o rata pentru intregul an de 3,5%, prin comparatie cu o crestere medie in UE de doar 0,1 %", a precizat Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie.

"Pentru a mentine acest impuls, avem nevoie ca persoanele calificate sa ramana si sa contribuie la economie. Anul trecut, guvernul roman a reusit sa creeze aproximativ 100.000 de noi locuri de munca, iar in ianuarie 2014, peste 10.000 de locuri de munca erau disponibile. De asemenea, exista mai multe masuri pentru a-i atrage pe romani inapoi acasa, inclusiv granturi pentru demararea de noi afaceri", a subliniat ambasadorul.

"In mod ironic, angajatorii nostri concureaza acum cu angajatorii britanici, care luna trecuta anuntau 10.367 de posturi vacante pentru romani", remarca oficialul roman.


Potrivit Huffington Post, circa 1.471 de asistente medicale din Romania au fost inregistrate pentru a lucra in Marea Britanie in perioada aprilie 2010-martie 2013.


adrian ient howard catton marea britanie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019791 (s)