News Flash:

Marea Britanie salută summitul intercoreean şi cere Coreei de Nord să adopte măsuri concrete

27 Aprilie 2018
961 Vizualizari | 0 Comentarii
skynews boris johnson foreign secretary 4203290

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a salutat vineri evoluţiile pozitive din cadrul unui summit "istoric" între liderii celor două Corei, subliniind că Phenianul trebuie acum să-şi onoreze angajamentele şi să ia măsuri concrete pentru denuclearizare, relatează Reuters.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au promis să lucreze pentru "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene". Cei doi lideri au afirmat că vor încerca să ajungă la un acord care să creeze o pace permanentă şi solidă între cele două Corei.

"Salut anunţul potrivit căruia cele două Corei vor lucra pentru o denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă a Coreei de Nord, îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale şi reducerea tensiunilor la frontieră", a spus Boris Johnson, potrivit unui comunicat.

"Acest summit istoric nu este finalul în sine ... Marea Britanie va continua să colaboreze cu partenerii internaţionali pentru a aplica cu stricteţe sancţiunile existente până în momentul în care Coreea de Nord îşi transformă angajamentele în paşi concreţi către denuclearizare''.

Liderii celor două Corei s-au întâlnit vineri în cadrul unui summit istoric după o strângere de mână simbolică pe linia de demarcaţie care divizează peninsula.AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0797 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025599 (s)