joi, 28 martie, 2024

Marea Britanie salută summitul intercoreean şi cere Coreei de Nord să adopte măsuri concrete

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a salutat vineri evoluţiile pozitive din cadrul unui summit "istoric" între liderii celor două Corei, subliniind că Phenianul trebuie acum să-şi onoreze angajamentele şi să ia măsuri concrete pentru denuclearizare, relatează Reuters.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au promis să lucreze pentru "denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene". Cei doi lideri au afirmat că vor încerca să ajungă la un acord care să creeze o pace permanentă şi solidă între cele două Corei.

"Salut anunţul potrivit căruia cele două Corei vor lucra pentru o denuclearizare completă, verificabilă şi ireversibilă a Coreei de Nord, îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale şi reducerea tensiunilor la frontieră", a spus Boris Johnson, potrivit unui comunicat.

"Acest summit istoric nu este finalul în sine … Marea Britanie va continua să colaboreze cu partenerii internaţionali pentru a aplica cu stricteţe sancţiunile existente până în momentul în care Coreea de Nord îşi transformă angajamentele în paşi concreţi către denuclearizare''.

Liderii celor două Corei s-au întâlnit vineri în cadrul unui summit istoric după o strângere de mână simbolică pe linia de demarcaţie care divizează peninsula.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img