marți, 19 martie, 2024

Maria Olaru, despre dramele vieții sale. Gimnasta a fost agresată în copilărie și și-a pierdut ambii părinți

Distribuie:

Publicat:

Maria Olaru este una dintre cele mai cunoscute gimnaste de la noi din țară. A scris istorie în perioada sa de glorie si a obținut premii importante, dar se pare că viața ei nu a fost deloc una roz. A fost supusă unor tratamente nepotrivite de către antrenori și a suferit mult după ce și-a pierdut ambii părinți.

Maria Olaru, amintiri neplăcute din copilărie

Maria Olaru se numără printre cele mai bune gimnaste ale României. A obținut rezultate notabile de-a lungul carierei sale, dar a făcut și multe sacrificii pentru a ajunge la un asemenea nivel. A îndurat multă durere, totul de dragul meseriei sale, care i-a adus o mulțime de reușite.

Gimnasta își amintește că a îndurat multe bătăi de la antrenorii săi, care voiau ca ea să aibă rezultate bune. Își amintește că Lili Cozma, cea care o antrena pe Maria, era foarte dură și își ieșea din minți la orice greșeală. A fost dificil pentru copilul de atunci să facă față presiunii, pentru că și acasă avea multe probleme și suferise traume, ceea ce făcea totul și mai greu de suportat.

„După‑amiază a fost teroare. Am început cu sol, m‑a bătut şi s‑a purtat urât cu mine. Mi‑a dat de două ori tare cu cauciucul peste fund. După ce m‑a bătut, nu am mai făcut nimic. Îi făceam în contră şi făceam mutre. Apoi m‑a trecut la sărituri. Acolo mi‑am bătut joc de ea, atunci Lili (nr. Lili Cosma, antrenoarea Mariei) m‑a dat afară din sală.

Era iute la mânie şi la meserie. La început, când vedeam ce le făcea celorlalte… mă cam umpleam de groază. Eu, care veneam de acasă cu spaimele şi obsesiile mele – era tocmai ce nu‑mi trebuia. Uneori, teroarea e mai greu de suportat când te temi că vei fi pedepsită, decât pedeapsa în sine”.

Maria Olaru, singură pe lume

Maria Olaru a fost mereu o luptătoare și a trecut prin multe greutăți. Cel mai tare a marcat-o moartea părinților ei, care au avut parte de un sfârșit tragic. Maria a rămas orfană de tată la doar patru ani, după ce acesta și-a pus capăt zilelor. De atunci, fiecare reușită din gimnastică i-a dedicat-o acestuia.

Pe gimnastă o doare tare și faptul că nu s-a putut bucura prea mult nici de mama sa. Era mai mereu plecată, avea un stil de viață aglomerat și nu i-a putut fi alături atât cât trebuia. Mama gimnastei a murit în somn, în anul 2015, chiar în noaptea în care a avut loc incendiul din clubul Colectiv.

Gimnasta spune că a avut presimțiri ciudate în acea noapte, pe care le-a luat în seamă abia după ce s-a întâmplat tragicul eveniment. Femeia a avut parte de un sfârșit dureros și a fost găsită abia după doua zile de la deces. Ultima întâlnire a gimnastei cu cea care i-a dat viață a fost una ciudată, exact ca pentru ultima dată:

„Mi-ar fi plăcut tare mult să fie cu noi. A apucat să-l vadă pe Mihai vreo 9 luni. Chiar înainte să moară am fost la Suceava, cumva îl sărbătorisem pe Mihai, făcuse 6 luni.

Când ne-am luat rămas bun, m-a privit într-un fel. Este și ultima dată când am văzut-o. Le-am spus surorilor mele, le-am sunat și le-am spus că s-a uitat la mine ca și cum ar fi ultima dată. Așa a și fost. E o chestie certă. Nu părea să fie bolnavă. Pur și simplu, într-o noapte.”, spune gimnasta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img