News Flash:

Marian Preda demisioneaza de la sefia Fundatiei Miscarea Populara

10 Iunie 2014
1824 Vizualizari | 0 Comentarii
Marian Preda anunta ca, din motive personale, si-a depus marti demisia din functia de presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, precizand ca pleaca din aceasta functie cu convingerea ca nu este posibila o schimbare din interior a clasei politice din Romania.

 ”In data de 10.06.2014, mi-am depus, din motive personale, demisia din functia de Presedinte al Fundatiei Miscarea Populara. Ma retrag din fruntea Fundatiei cu satisfactia ca in cele 14 luni in care am condus-o, alaturi de membrii fondatori, de echipa tehnica, de coordonatorii judeteni, de voluntari, de cei peste noua mii de membri si cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Presedinte Traian Basescu, am facut din Fundatia Miscarea Populara o institutie cunoscuta si respectata, un vector important al promovarii valorilor, principiilor si solutiilor de centru-dreapta in spatiul public din Romania”, se arata intr-o declaratia a lui Marian Preda remisa agentiei MEDIAFAX.

El le multumeste tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contributia comuna la acest proiect.

”Imi amintesc cu bucurie de cele peste 200 de intalniri organizate in toata tara, de dezbaterile publice pe teme esentiale pentru Romania, de mesele rotunde inchise presei organizate de Fundatie, in care cei mai buni specialisti au formulat propuneri de politici publice, solutii la problemele societatii; imi amintesc de marsurile si mitingurile organizate in strada pentru a apara justitia si statul de drept, pentru a protesta importiva masurilor aberante ale Guvernului. Am revazut discursurile mele publice, documentele importante lansate de Fundatie sau de mine in numele ei, Manifestul, criteriile de selectie promovate de Fundatie, Strategia Fundatiei, comunicatele publice; toate au fost scrise sau rostite sincer, cu buna-credinta si, din punctul meu de vedere, toate raman valabile”, adauga Preda.

El mai precizeaza ca, personal, asa cum a facut inainte de a intra in acest proiect si pe parcursul lui, va continua sa promoveze in societatea civila principiile, valorile si solutiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevarul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice.

”Universitatea din Bucuresti, in care lucrez de douazeci de ani, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala pe care o conduc, sunt cel mai potrivit si sigur loc pentru a o face; prin cartile si articolele pe care le amanasem o vreme, prin studentii, masteranzii si doctoranzii mei, prin proiectele si rapoartele de cercetare care sa fundamenteze politici publice, voi continua sa contribui la modernizarea si democratizarea societatii romanesti. Prin activitatea din ultimul an am fost in preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fara sa deschid usa si sa fac pasul in partea ”cealalta”, peste gardul politicii”, mai arata Marian Preda.

El spune ca pleaca din fruntea Fundatiei ”cu convingerea ca nu este posibila o schimbare din interior a clasei politice din Romania, ca ea va trebui sa vina din exterior”.

”Nu ma retrag, insa, intr-un turn de fildes, revin in turnul de veghe al mediului academic, al societatii civile. Sunt convins ca de acolo va veni pana la urma schimbarea in bine a Romaniei”, incheie Preda.

marian preda romania euro-atlantice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 23 queries | Mysql time :0.039367 (s)